Frumusete & Ingrijire

#ingrijire piele #igiena intima #igiena intima femei #ph-ul pielii

Ce trebuie sa stie femeile despre igiena intima

Zilnic iti faci dus, iti speli parul si iti dai cu deodorant. Dar cata atentie acorzi zonei intime si cat de mult te intereseaza epilatul acestei zone? Pentru multe femei, ingrijirea zonei intime face parte din ritualul zilnic.
 

Cum sa cureti zona intima


Pe piata se gasesc numeroase produse destinate ingrijirii zonei intime, de la solutii de curatare pana la parfumuri si servetele umede. Multe dintre aceste produse nu sunt insa necesare, avertizeaza ginecologii.

Chiar si cele mai delicate produse pot irita aceasta zona si pot deregla PH-ul normal, ducand la inflamatii si infectii. Spalarea regulata, schimbarea zilnica a lenjeriei intime si evitarea purtarii de haine stramte sunt suficiente pentru prevenirea infectiilor si a mirosurilor neplacute.

Sapunurile si solutiile de curatare dure, puternic parfumate irita de asemenea pielea delicata din aceasta zona.

De asemenea, ginecologii sunt de parere ca nici spalaturile interne, fie doar cu apa, fie cu produse speciale, nu sunt recomandate. Vaginul este capabil sa elimine singur toxinele si sa tina infectiile la distanta. Atunci cand este agresat zilnic cu numeroase produse de curatare, echilibrul normal al florei este distrus, ducand la infectii serioase.

Supozitoarele si cremele vaginale sau alte produse de curatare intensiva trebuie folosite doar la recomandarea medicului.
 

Ce trebuie sa stii despre epilarea inghinala


Daca te pregatesti pentru vara si bikini sau pur si simplu vrei sa arati bine in noua lenjerie din dantela, probabil ca te-ai gandit si la indepartarea parului din zona intima. Numeroase companii au lansat pe piata o serie de produse destinate acestui lucru, care promit indepartarea rapida si fara iritatii a parului.

Daca optezi pentru varianta folosirii aparatelor de ras, trebuie sa stii cateva lucruri pentru a nu irita pielea. Astfel, inainte de indepartarea parului este indicat sa exfoliezi usor zona respectiva. De asemenea, nu insista asura zonelor cu iritatii sau cu fire crescute in care, deoarece se pot infecta.

Poti scoate firele din carne cu ajutorul unei pensete, insa nu folosi obiecte prea ascutite, deoarece te poti rani, iar cicatricile vor fi urate.

Dupa indepartarea firelor de par este recomandat sa eviti dusurile fierbinte pentru cateva ore. Daca apa este prea fiebinte, porii se vor irita, ducand la bubite si disconfort.
 

Epilatul cu ceara


Pentru acest tip de indepartare a parului din zona intima, poti opta pentru epilatul traditional sau epilatul brazilian. Prin epilatul traditional se indeparteaza o parte din par, cel care este vizibil in zona bikinilor. In cazul epilatului traditional, parul este indepartat in totalitate.

Acest tip de epilat este insa dureros, iar zona ramane sensibila cateva ore. Este astfel recomandat sa nu folosesti in aceasta zona produse abrazive timp de 48 de ore de la epilare si sa nu expui zona la lumina directa a soarelui timp de 24 de ore. Pentru a reduce roseata sau umflaturile poti aplica o crema cu cortizon.

Dupa ce zona nu mai este iritata, poti exfolia usor, pentru a indeparta celulele moarte. Daca sunt semne de infectie este indicat sa mergi la medic.

O atentie sporita trebuie sa o acorzi si salonului de infrumusetare unde mergi. Ai grija ca personalul sa fie bine pregatit, iar regulile de igiena pastrate cu sfintenie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare