Frumusete & Ingrijire

#consum alcool piele #alcool

Ce se intampla cu pielea ta cand consumi alcool. E si ea mahumra dupa o noapte de baut

Alcoolul este prezent in aproape orice context social, dar ceea ce multi nu stiu este ca are efecte directe, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, asupra pielii. Daca te-ai trezit vreodata cu o durere de cap, pofta de ceva sarat si... o cosura noua, ochi umflati si o piele terna, iata de ce se intampla toate acestea.

Cum afecteaza alcoolul pielea

Unul dintre cele mai mari motive pentru care pielea sufera dupa cateva pahare este faptul ca alcoolul are efect diuretic, explica dr. Y. Claire Chang, dermatolog certificat in New York. Diureticele elimina apa din organism, ceea ce duce la deshidratare. Asta face ca pielea sa devina mai uscata, mai putin elastica, sa-si piarda volumul natural si sa evidentieze mai usor ridurile fine.

La aceasta problema se adauga si inflamatia. „Alcoolul creste inflamatia si modifica echilibrul hormonal in piele, ceea ce poate agrava afectiuni precum acneea sau rozaceea”, explica dr. Chang.

„De asemenea, dilata vasele de sange de la nivelul pielii, ceea ce accentueaza roseata fetei. In timp, aceste vase pot deveni mai vizibile si pot da un aspect constant rosiatic.” Ea adauga ca un consum ridicat de alcool ar putea contribui si la imbatranirea prematura a pielii.

Ce bauturi afecteaza cel mai tare pielea

Dr. Nancy Samolitis, cofondator si director medical al FACILE Dermatology din West Hollywood, recomanda evitarea vinurilor dulci, cocktailurilor si bauturilor cu mult zahar. Excesul de zahar favorizeaza inflamatiile si eruptiile acneice.

„Pentru cei care rosesc usor, administrarea unui antihistaminic, precum Pepcid, inainte de a consuma alcool poate reduce roseata,” spune dr. Samolitis. „Exista si tratamente prescrise pentru rozacee care pot fi aplicate local.”

Ce bauturi sunt mai putin agresive pentru piele

Daca totusi vrei sa bei ceva, dr. Chang recomanda vinul rosu – consumat cu moderatie – deoarece contine antioxidanti precum polifenoli si resveratrol, care pot avea beneficii pentru sanatate.

Pentru cei care prefera bauturi mai tari, dr. Samolitis sugereaza vodca sau tequila, fiind bauturi clare, cu continut redus de zahar si aditivi.

Cum reduci efectele alcoolului asupra pielii

Cea mai eficienta metoda de prevenire a efectelor negative ale alcoolului asupra pielii este, evident, limitarea consumului. Insa daca nu esti pregatit sa renunti complet, dr. Chang iti recomanda sa fii consecvent cu rutina de ingrijire a pielii si sa incluzi produse bogate in antioxidanti.

Antioxidantii sunt esentiali pentru neutralizarea radicalilor liberi si protejarea pielii de daune. „Serurile sau mastile de fata cu vitamina C, ceai verde sau niacinamida pot calma pielea a doua zi dupa o noapte de distractie,” explica ea.

Pe langa hidratare, somn si o rutina de ingrijire corecta, o alimentatie echilibrata si reducerea stresului sunt esentiale pentru o piele sanatoasa si luminoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului