Frumusete & Ingrijire

#apa organism #cantitate lichide #cantitate apa #apa

Ce se intampla cu corpul tau daca bei doar apa timp de o luna

 

Spoturile publicitare ne indeamna zi de zi sa consumam cel putin doi litri de lichide. Medicii spun ca e vorba de apa, pentru ca ea este atat de necesara unei bune functionari a organismului. Noi, insa, consumam zilnic sucur, cafea si alcool, pe care le includem in cantitatea recomandata de lichide. Dar daca, totusi, am renunta la ele macar o luna si am consuma doar apa?

Chris Bailey, care promoveaza de stil de viata sanatos si o organizare cat mai eficienta a timpului, a reusit sa se tina de acest plan si a descoperit beneficiile pe care le putem obtine, pentru sanatatea noastra, consumand doar apa, titreaza Independent.

Consum mai mic de calorii

Apa nu are nici macar o calorie. Asta nu se poate spune, in schimb, despre o sticla de jumatate de litru de Coca-Cola, care are 210 calorii, sau despre o cana de cafea cu lapte si zahar, care are 40 de calorii. Apa chioara, cum mai obisnuim sa o numim, hidrateaza organismul in mod eficient, insa nu acelasi lucru se intampla cu restul bauturilor indulcite, care au de cele mai multe ori efect invers.

Apetit diminuat

De multe ori simtim nevoia sa mancam cate ceva, avand senzatia de foame. Cu toate acestea, studiile arata ca tot ce avem nevoie in acel moment este un pahar cu apa. Asta pentru ca setea si foamea transmit aceleasi semnale nervoase creierului.

O mai buna functionare a creierului

Atunci cand este hidratat, tot corpul nostru functioneaza mai bine, cu atat mai mult creierul, care este 75-85% format din apa. Mentinandu-l hidratat, energia si concentrarea vor fi mult mai mari si durerile de cap vor disparea.

Metabolism accelerat

Cercetatorii au descoperit ca un pahar de apa baut dimineata, inainte de micul-dejun, accelereaza metabolismul pentru intreaga zi. E suficient sa faci asta o luna de zile dimineata de dimineata si metabolismul se va regla. O crestere de 30% a ritmului metabolic a fost inregistrata atat la femei, cat si la barbati, dupa ce au consumat un pahar de apa, scrie ziare.com.

Piele intinsa, fara riduri

Apa ajuta la mentinerea hidratarii pielii, impiedicand astfel uscarea acesteia, cauza celor mai multe dintre probleme, de la riduri, la problematicele cosuri.

Inima sanatoasa

Un organism hidratat inseamna si un sange mult mai fluid, astfel ca inima nu va mai fi nevoita sa depuna mare pentru a-l pompa in tot corpul. Un studiu a aratat ca cinci pahare de apa pe zi reduc riscurile de infarct miocardic cu 41%, comparativ cu un consum de doua pahare pe zi.

Economie substantiala

Apa este cel mai ieftin produs de baut, dintre toate cate exista. Cu putin noroc, o poti avea chiar gratis, daca ai o fantana sau un izvor prin prajma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare