Frumusete & Ingrijire

#sanatate #pilula contraceptiva # tratamente contraceptive

Ce se intampla cand nu mai iei pilule contraceptive

Iei de ceva timp pilule contraceptive si vrei sa renunti la ele? Inainte de a o face trebuie neaparat sa vorbesti cu medicul. In caz contrar efectele pot fi mai mult decat neplacute. 

Fie ca este vorba de costul ridicat, de faptul ca trebuie sa o iei zi de zi sau pentru ca vrei sa ai un copil, decizia de a nu mai lua pilule contraceptive trebuie luata impreuna cu medicul tau. Astfel, in cazul in care nu vrei sa ramai insarcinata, medicul iti va recomanda alte metode de contraceptie potrivite pentru tine si stilul tau de viata. 

Daca iti imaginezi ca va dura ceva timp pana cand efectele pilulei contraceptive trec, te inseli. Medicii avertizeaza ca substantele se elimina din corp in una-doua zile. Prin urmare, nu te baza pe asta atunci cand renunti pe neasteptate la aceasta metoda de contraceptie. 

Daca nu observi imediat ca incepi sa ovulezi din nou, alte efecte sunt insa vizibile imediat. Astfel, bufeurile sau sangerarea accentuata din timpul ciclului menstrual vor reaparea imediat ce nu mai iei pilulele. 

In general, efectele sunt opuse celor care apar atunci cand incepi un tratament de contraceptie. Astfel, tenul cu probleme va redeveni o problema, daca hormonii din pilule te-au ajutat sa tii sub control acest lucru pana acum. Pe de alta parte, daca din cauza pilulelor ai retinut apa, odata cu renuntarea la acestea vei pierde apa. Unele femei au un libido mai crescut odata ce nu mai iau pilule, in timp ce altele revin la starea de tristete si melancolie din timpul menstrei.

Este adevarat ca poti orcand sa nu mai iei tratamentul contraceptiv, insa medicii recomanda sa faci acest lucru la sfarsitul unui ciclu. Altfel, organismul tau va fi bulversat, va aparea sangerarea, desi nu este vorba de menstra obisnuita. De asemenea, sangerarea poate dura pana la doua saptamani si nu poate fi controlata in niciun fel. 

Pe de alta parte, trebuie sa fii atenta si in ceea ce priveste urmatoarele perioade de ciclu menstrual pentru a-ti da seama care este perioada fertila, dar si pentru a vedea daca acesta este normal. Daca nici dupa doua-trei luni nu revine la normal, atunci este cazul sa consulti medicul. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare