Frumusete & Ingrijire

#sanatate #protectie solara #factor de protectie #crema spf #protectie soare # lotiune spf

Ce iti indica ambalajul cremei cu SPF

De cele mai multe ori, alegerea unei creme pentru protectie solara este facuta in functie de un singur lucru: nivelul de protectie. Deja stii, cu cat pielea ta este mai alba, cu atat gradul de protectie trebuie sa fie mai ridicat, iar daca pielea ta este deja creola, poti utiliza fara probleme o crema cu SPF 20.

Totusi, recipientul cremei SPF iti pune la dispozitie tot felul de detalii care de care mai interesante. Iata ce semnifica acestea.

Reduce riscul de cancer

Toate cremele cu SPF au rolul de a proteja pielea impotriva razelor ultraviolete si a de ranile provocate de razele puternice ale soarelui. Aceasta este singurul fel prin care cremele cu SPF te pot proteja de cancer. Acestea nu iti ofera insa nicio siguranta ca dupa cateva veri de expunere regulata la ultraviolete, pielea ta nu va fi supusa riscului de melanom.

Te poti proteja de cancer de piele doar daca folosesti tot timpul crema de protectie cu factor 50 si daca te expui la soare doar la primele ore ale dimineatii si seara, dupa ora 19.00.

Rezistent la apa

Chiar daca chema are o consistenta mai groasa, Food and Drug Administration (FDA) a subliniat ca nu exista nicio astfel de crema care sa fie in totalitate rezistenta la apa. Astfel, chiar daca ambalajul produsului promite acest lucru, reaplicarea cremei este necesara dupa iesirea din apa. De asemenea, reaplica produsul pe piele la fiecare doua ore, fie ca ai fost sau nu in apa.

Imbogatit cu antioxidanti

Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca inlatura efectele negative provocate de radicalii liberi (imbatranirea pielii), insa pentru a avea efect, antioxidantii trebuie sa provina din interior si sa fie obtinuti printr-o alimentatie speciala. Asadar, crema cu protectie impotriva ultravioletelor nu iti va oferi antioxidanti, dar fructele si legumele proaspete sau cafeaua si ciocolata neagra pot face acest lucru.

Protectie indelungata

Acest mesaj este unul mincionos, conform FDA. Orice crema, oricat de puternica sau scumpa ar, trebuie reaplicata la fiecare doua ore. Doar in acest fel vei reusi sa re protejezi de efectele puternice si nocive ale soarelui, respectiv, imbratranirea prematura a pielii, dar mai ales ranile si arsurile puternice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare