Frumusete & Ingrijire

#peeling chimic #peeling

Ce este peeling-ul chimic si unde se poate face?

Daca toata lumea a auzit de gomajul mecanic, pe baza de granule abrazive, cand ne referim la notiunea de peeling chimic, lucrurile stau cu totul altfel.

Ce este peeling-ul chimic?

Metoda dermatocosmetica denumita peeling chimic este acea procedura speciala prin care se indeparteaza in scop estetic celulele moarte de pe suprafata pielii, stimuland in acest fel activitatea celulelor din straturile mai profunde ale tegumentului.

Cunoscut si sub denumirea populara de gomaj, peeling-ul poate sa fie superficial,mediu sau profund, dupa dorinta si necesitati.

Gomaj mecanic versus gomaj chimic

Gomajul clasic este de tip mecanic si consta in frecarea pielii cu mici particule abrazive, incluse de obicei in creme speciale sau in masti cosmetice. Ele se aplica pe fata si dupa un anumit timp se inlatura printr-o frecare usoara. in timpul acestui masaj superficial se indeparteaza automat si celulele moarte existente in zona in care crema/masca de gomaj a fost aplicata.

Efectul acestui tip de peeling este limitat, de suprafata, avantajul sau fiind acela ca se poate efectua usor de catre persoana interesanta chiar acasa sau intr-un cabinet cosmetic obisnuit.

Nu acelasi lucru se poate spune despre peeling-ul chimic, care are o actiune mai agresiva si profunda asupra pielii, de aceea este de dorit sa fie efectuat de catre un medic specializat in dermatologie estetica.

In fapt, prin peeling chimic se intelege o procedura dermatocosmetica prin care se aplica pe piele o solutie chimica lichida (acizi) sau o crema speciala cu proprietati exfoliante, mai blanda sau mai agresiva. Substantele respective patrund in piele si vor declansa in scurta vreme un proces de exfoliere al celulelor moarte.

Scopul gomajul lui de natura chimica il reprezinta distrugerea si eliminarea controlata a unor parti degradate de tegument si de a intensifica procesul de regenerare celulara din acea zona.

Ce trebuie sa stim despre peeling-ul chimic

Peeling-ul chimic se face etapizat, in mai multe sedinte,intervalul dintre sedinte fiind stabilit de medicul specialist.

Este bine de mentionat faptul ca un peeling chimic are rezultate cu adevarat spectaculoase daca este executat de catre un medic dermatolog experimentat.

Peeling-ul chimic poate fi de 3 tipuri:

  • superficial;
  • mediu;
  • profund.

Peeling-ul superficial se aseamana intr-o oarecare masura cu gomajul mecanic abraziv, deoarece recuperarea este mai rapida, fiind eliminat doar un stat superficial de celule moarte.

Peeling-ul chimic mediu este acela care este cel mai solicitat in cabinetele de dermatologie estetica, deoarece are ca efect o revitalizare deosebita a tenului.

Refacerea dupa un peeling chimic mediu dureaza pana la o saptamana, timp in care este nevoie ca si ambulatoriu fie efectuate la domiciliu anumite operatiuni de curatare si hidratare a tenului.

Pentru femeile ce doresc o revitalizare a tenului cu efect puternic, este o procedura care merita incercata.

Asistent Universitar Doctor Anca Plapcianu, medic specialist dermatolog cu notorietate, efectueaza asemenea proceduri de rejuvenare faciala la clinica sa din Bucuresti cu un succes deosebit. Doritoarele se pot programa cu incredere la doamna doctor, medic specialist in dermatologie!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului