Frumusete & Ingrijire

#caderea parului #cadere par femei #cauze cadere par

Cauze si solutii pentru caderea parului la femei

Lung, scurt, drept, carliontat, parul este foarte important pentru orice femeie. Este o expresie a stilului personal si al personalitatii. Parul si imaginea personala sunt in stransa legatura, iar zilele in care parul nu sta bine, reprezinta un stres major pentru femei.

 

Caderea parului este comuna si in randul femeilor


Caderea parului este o problema care afecteaza si femeile, chiar daca este mai comuna in randul barbatilor. Peste 40% dintre persoanele care se confrunta cu caderea prematura a parului sunt femei. Unele femei au in mod natural parul mai subtire, insa altele se confrunta cu aceasta problema la maturitate.


Cum creste parul


Scalpul obisnuit are in jur de 100 de mii de fire de par. Fiecare folicul produce un singur fir de par care creste cu o rata de un centimetru pe luna. Dupa ce creste timp de 2- 6 ani, parul se odihneste pentru o vreme, inainte de a cadea. Imediat este insa inlocuit cu fire noi de par, iar ciclul se repeta. In general, 85% din par creste, iar restul se odihneste.


Cat par este normal sa pierzi


Deoarece parul care se odihneste cade in cele din urma, majoritatea persoanelor pierd intre 50 si 100 de fire de par pe zi. Daca esti ingrijorata ca pierzi prea mult par, este indicat sa mergi la medic.


Cauzele caderii parului la femei


Caderea parului la femei este cauzata de peste 30 de afectiuni medicale diferite, insa si de stilul de viata. Uneori, nu exista o cauza clara a acestui fenomen. De obicei, femeile care se confrunta cu caderea parului sunt indreptate catre testarea functiei tiroidiene si a dereglarilor hormonale. In general, parul va creste din nou atunci cand cauza caderii parului este tratata.

1. Tiroida. Tiroida ete o glanda in forma de fluture de la baza gatului. Produce hormoni care regleaza multe procese metabolice din corp. Daca glanda tiroida produce prea putini sau prea multi hormoni tiroidieni, aceste procese afecteaza cresterea parului.

2. Sindromul ovarelor polichistice. Femeile care sufera de sindromul ovarelor polichistice se confrutna si cu o dereglare cronica hormonala. Organismul produce cantitati mai mari de androgen decat are nevoie. Acest lucru duce la cresterea parului pe fata sau corp si caderea parului de pe scalp.

3. Anticonceptionalele. Unul dintre efectele secundare mai putin cunoscute ale anticonceptionalelor este si caderea parului. Hormonii care suprima ovulatia duce la subtierea parului.

4. Dietele. Dietele drastice sunt extrem de periculoase pentru organism. Pe langa eliminarea kilogramelor in plus, aceste diete deregleaza organismul. Caderea parului este doar unul dintre efectele negative ale acestor diete.

5. Stresul extrem. Stresul extrem este o cauza importanta a caderii spontane a parului. Are si un efect de durata, caderea parului durand intre 6 si 8 luni.

6. Medicamentele. Unele medicamente pot duce si la caderea parului, pe langa alte efecte secundare. Astfel de medicamente incetinesc sau opresc cresterea parului. De obicei, parul va creste dupa ce administrarea respectivului medicament este oprita.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare