Frumusete & Ingrijire

#tipuri de sanatate #sanatate

Cate tipuri de sanatate exista?

Cand stranuta cineva, ii uram "Sanatate!" mai des decat "Noroc!" si chiar credem in urarea noastra. Stranutul are legatura din plin cu un pericol la adresa sanatatii persoanei respective.

Sanatatea este importanta. In regula, numai ca… la ce tip de sanatate ne referim? Conceptul este unic, numai ca trebuie sa trasam anumite limite ca sa identificam mai multe tipuri de sanatate. Cel mult, sanatatea este impartita intre sanatatea corporala si cea mentala. In acest articol nu este tratata sanatatea mentala, ci sanatatea organismului.

Sanatatea la nivel de ORL

In general, segmentul ORL este foarte expus mediului inconjurator, astfel incat tratamentele ORL sunt solicitate deseori si la scara larga. Sanatatea la acest nivel este greu de intretinut, anumite sensibilitati permitand ca factorii externi sa devina agravanti si sa reuseasca sa afecteze urechea interna, gatul, nasul, sinusul. Alergiile sunt in floare in prezent, la fel si deviatiile de sept, polipii, inflamatiile repetate, tiuitul in ureche si asa mai departe, afectiuni care pot fi tinute la distanta prin consumarea si folosirea de produse naturiste si eco.

Sanatatea ochilor

Ochii sunt organe complexe care permit vazul, insa foarte multi oameni poarta ochelari, se opereaza de diferite boli ale corneei, ale celulelor fotosensibile sau ale tesutului conjunctiv implicat. Deficientele de vedere pot fi genetice sau provocate de folosirea ochilor in scopuri nepotrivite un timp extrem de indelungat (spre exemplu, pentru lucrul la calculator). Ochii mai pot fi accidentati de particule straine care patrund.

Sanatatea orala

Sanatatea orala inseamna starea buna a dintilor, a gingiilor si a mucoaselor - nu numai a dintilor, asa cum considera o multime de oameni. Cu ajutorul dintilor si a limbii putem vorbi, cu ajutorul lor putem manca si tot cu ajutorul lor putem zambi (chiar daca zambetul este definit ca o contractie a musculaturii fetei intr-un anumit mod). Zambetul care nu releva dintii sanatosi macar partial nu este un zambet, asadar dintii au si acest rol... social. Vizitele la stomatolog sunt importante. Mergi la stomotolog chiar si pentru o albire dentara!

Sanatatea la nivelul organelor interne

Organele interne pot face obiectul unor tratamente atat in urma unor deficiente genetice, cat si in urma degradarii lor continue ca urmare a stilului de viata adoptat. Orice mancam procesat ne afecteaza nu numai dintii, ci si organele interne. Orice exces de orice natura poate duce la asta. Tot mai multi oameni afla ca stilul de viata trebuie schimbat pentru ca nutritia sa fie sanatoasa si miscarea in marje optime.Altfel, organele interne nu isi vor indeplini functiile la fel de bine.

Sanatatea sistemului locomotor

Membrele inferioare au mai multe deficiente, cele mai multe de ordin plastic, in sensul in care piciorul este deformat sau se deformeaza ca urmare a unei afectiuni osoase genetice sau a unei afectiuni neuromotorii. Sanatatea picioarelor este foarte importanta, deoarece datorita lor putem sa ne deplasam. Muschii isi intretin sanatatea prin alimentatia cu proteine si prin exercitii fizice.

Sanatatea oaselor

Oasele sunt suport pentru tendoane si muschi si creeaza structura anatomica a organismului, avand si rol de protectie a creierului, a maduvei si a organelor interne. Osteoporoza inseamna o macinare a oaselor, artroza inseamna macinarea ligamentelor sau pierderea proprietatilor elastice. Toate acestea tin tot de sanatatea locomotorie daca tine de membrele inferioare. O entorsa, o sensibilitate a incheieturilor trebuie protejate cu produse special concepute pentru acest lucru.

Sanatatea pielii

Pielea este organul care contine multi receptori, senzori si glande sudoripare, si este si suport pentru firele de par. Pielea este un organ a carei stare de sanatate este in stransa legatura cu starea de sanatate la nivelul organelor interne. Pielea reactioneaza atat pentru a elimina substantele toxice si a regla temperatura.

Avand in vedere faptul ca mai sus nu au fost prezentate in mod complet toate nivelurile la care se poate raporta sanatatea, intrebam din nou, de data aceasta cu incredere ca intrebarea noastra este valida: cate tipuri de sanatate exista?

Sursa foto: apollomunichinsurance.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare