Frumusete & Ingrijire

# tratamente infrumusetare romania #tratamente infrumusetare

Care sunt cele mai accesate tratamente de infrumusetare din Romania?

Interogarea “servicii infrumusetare” are peste 15 milioane de rezultate pe google.ro, iar piata de beauty inregistreaza o crestere de peste 3% post-pandemie, inclusiv in Romania. Daca Europa de Est inseamna doar 6% dintr-o piata de 268 de miliarde anual, unde se afla Romania, intr-un mediu alimentat de tendinte precum “skinmalism” sau “tewakments“?

Ce prefera romanii si romancele? Am aflat detalii interesante de la Alin Radu, fondatorul clinicilor Doctor SKiN Bucuresti si Corbeanca, specializate in tratamente estetice, dermatologice, faciale, corporale si de epilare definitiva.

Cat de interesati sunt romanii de tratamente de infrumusetare?

Pacientii clinicilor noastre pot fi impartiti in doua categorii: cei care doresc sa-si rezolve o problema si cei care investesc in permanenta in propria imagine, mentinand sau imbunatatind ceea ce le ofera varsta si bagajul genetic. Post-pandemie am vazut o crestere constanta a celor care au ajuns la noi ca sa-si si rezolve o singura problema precum: acneea, cearcanele, cicatricile, buzele subtiri sau ridurile, dar au dobandit incredere sa apeleze si la alte tratamente si proceduri. Romanii sunt interesati sa arate si sa se simta mai bine in propria piele, dar pretul joaca un rol foarte important in decizia de cumparare.

Care este topul celor mai accesate tratamente din clinicile SKiN?

Cel mai popular tratament este de departe epilarea definitiva, deoarece are o adresabilitate foarte mare, urmata indeaproape de tratamentele estetice si dermatologice. In ceea ce priveste procedurile estetice, tratamentul ridurilor cu toxina botulinica si acid hialuronic, marirea buzelor si liftingul facial nechirurgical sunt cele mai solicitate. Zilnic, injectam peste 20 mililitri de acid hialuronic, care nu ajunge doar in buze, ci si in riduri, pometi sau la nivelul fetei prin mezoterapie.

Tratamentele cu laser CO2 efectuate de medicul dermatolog sunt iarasi la mare cautare, dar si Morpheus8, numarul 1 mondial in radiofrecventa combinata cu mezoterapie fractionata. De asemenea, tratamentele pentru caderea parului sunt pe un trend ascendent, mai ales ca sunt obligatorii in cazul transplantului de par si din ce in ce mai multi domni si doamne apeleaza la ele.

Pentru zona de remodelare corporala, criolipoliza, adica eliminarea grasimii prin inghetare este foarte populara si bineinteles, toate tratamentele anticelulitice.

Cele mai cautate tratamente faciale sunt cele de curatare pentru tenul incarcat (cu spatula sau JetPeel), dar si cele care determina rejuvenarea tenului, precum peeling-urile chimice usoare, radiofrecventa medicala si/sau microneedling.

Romanii iubesc naturalul sau opteaza pentru modificari cat mai vizibile?

In social media, dar si pe strada ne lovesc vizual exagerarile, precum buze disproportionate, tratamente de intinerire a tenului pentru varsta 40+ realizate la 20 de ani etc. Peste 99% dintre pacientii si pacientele SKiN isi doresc si obtin rezultate naturale, adica vor sa arate mai bine, fara sa se vada ca au facut ceva in acest sens. De exemplu, sunt din ce in ce mai multi barbati si femei care-si injecteaza ridurile cu botox dar nici macar apropiatii nu-si dau seama de interventie, pentru ca procedura confera un aspect de ten odihnit si relaxat, cu o mimica normala.

Statisticile spun ca 2 din 10 persoane cu varsta intre 20 si 50 de ani din Bucuresti au apelat deja la un tratament estetic sau dermatologic, deci naturalul castiga intotdeauna. Trendul „tewakments” (tratamentele de ajustare) a ajuns si la noi si favorizeaza clar procedurile non-chirurgicale, minim invazive, care-ti pot imbunatati real aspectul, dar intr-un mod subtil si natural.

FOTO: doctorskin.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului