Frumusete & Ingrijire

#temperatura maxima #caldura exercitii #antrenamente caldura #canicula antrenamente

Caldura si exercitiile: cum te protejezi pe canicula!

 

Chiar daca temperaturile sunt caniculare in majoritatea timpului, nu ai nici un motiv sa iti intrerupi programul obisnuit de fitness pe care il practici afara, la aer curat. Acasa.ro iti vine in ajutor si iti ofera cateva sfaturi practice despre cum iti poti proteja sanatatea atunci cand este cald afara si depui efort!

1. Urmareste starea vremii


In prezent, monitorizarea starii vremii a devenit mai usoara ca niciodata. Chiar daca ratezi buletinul meteo de stiri, ai la dispozitie o multime de alte mijloace pentru a afla cum va fi vremea in intervalul orar in care ti-ai propus sa faci miscare.

In plus, foarte important de retinut este indicele de confort termic. Acesta contine doua variabile: temperatura si umiditatea, indicand cat de sufocanta va fi vremea. O valoare de sub 80 de unitati inseamna ca aerul este placut, respirabil, iar un indice peste aceasta cifra presupune un disconfort termic sporit.

2. Aclimatizeaza-te


Daca esti obisnuit/a sa faci miscare in sala de fitness sau pe o vreme mai racoroasa, atunci trebuie ca primele sedinte de antrenament sa fie mai usoare din prisma efortului.

O astfel de aclimatizare presupune o perioada de maximum doua saptamani, timp in care tu poti creste treptat intensitatea exercitiilor si durata antrenamentelor.

3. Hidrateaza-te


Caldura in combinatie cu efortul te vor face sa elimini apa din organism mult mai repede decat ti-ai fi imaginat. Hidrateaza-te la fiecare 20 de minute cu cel putin 200 de mililitri de apa, altfel poti experimenta diverse stari neplacute: moleseala, greata, varsaturi, dureri de cap sau chiar lesin.

Este foarte important sa nu astepti pana ce ti se va face sete pentru a te hidrata. In cazul antrenamentelor mai lungi de o ora, poti inlocui apa cu o bautura speciala pentru sportivi.

4. Imbraca-te adecvat


Este bine sa porti o bluza usoara, cu maneci lungi, deschisa la culoare pentru a reflecta caldura emanata de razele soarelui. Poarta intotdeauna o sapca cu un cozoroc lung, realizata dintr-un material usor, pentru a te proteja de insolatie. Totodata, protejeaza-ti ochii de efectele nocive ale razelor ultraviolete si alege o pereche de ochelari de soare cu filtru UVA.

5. Evita sa faci miscare in soare


Cel mai bine ar fi sa te antrenezi dimineata sau seara, atunci cand temperaturile sunt mai mici. Daca nu este posibil acest lucru, alege zone cat mai umbrite. Pe soare, piscina poate fi o solutie ideala pentru a face exercitii.

Sursa foto: fitchicktricks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului