Frumusete & Ingrijire

#par #ingrijire #primavara #alimentatie

Caderea parului primavara - cauze si solutii

Ne apropiem cu pasi repezi de minunata primavara, dar si de afectiunile pe care aceasta le aduce cu ea. Caderea parului la femei este una dintre cele mai frecvente probleme aparute in pragul primaverii. Din fericire, exista diverse remedii care pot rezolva aceasta problema intr-un timp relativ scurt.


In primul rand trebuie sa stii ca niciun nu poate rezolva aceasta problema, deoarece ea vine din interiorul organismului.


Aceasta este o modalitate prin care corpul tau incearca sa iti transmita un semnal de alarma si sa iti arate ca exista o carenta de vitamine si minerale . Nu trebuie sa te sperii deoarece foarte multe persoane se confrunta cu aceasta problema tocmai din cauza deficitului de vitamine.


De asemenea, tratamentele medicamentoase, anticonceptionalele, stresul si dereglarile hormonale sunt alti factori care se alatura carentei de vitamine si stimuleaza pierderea parului.


Mananca sanatos


In primul rand este foarte important sa urmezi o dieta echilibrata, cu multe vitamine si minerale.


Fructele si legumele sunt produsele naturale in care zac adevarate mine de ingrediente vitaminizante. Merele, portocalele, kiwi, bananele, toate aceste fructe sunt de folos pentru a completa o alimentatie sanatoasa si echilibrata.


Si fructele uscate sau confiate au un rol foarte important in prevenirea caderii parului. De exemplu, s-a dovedit stiintific faptul ca stafidele contin ingrediente active care intaresc radacina firului de par si previn caderea acestuia. Stafidele sunt bogate in fier, care ajuta la producerea hemoglobinei, cea care poarta oxigenul prin corp, organe si tesuturi. Mai mult decat atat, vitamina C stimuleaza absorbtia fierului in organism asa ca nu ezita sa consumi portocale, lamai, , grapefruit .


Alimentele bogate in zinc (mineral responsabil de intarirea folicului pilos) trebuie introduse si ele in alimentatie. Asadar, pune pe lista de cumparaturi produse ca: nucile, midiile, stridiile, crevetii, carnea de pasare sau urzicile.


Vitamina B sta la baza unui par frumos si sanatos, iar caderea parului este un semn clar ca aceasta lipseste cu desavarsire din organism. Pentru a depasi aceasta problema poti introduce in alimentatia ta drojdia de bere, pestele gras, ouale, laptele, germenii de grau sau untul de arahide.


De asemenea, daca esti de parere ca regimul tau alimentar nu poate indeplini toate cerintele organismului tau, cere sfatul unui medic si ia un supliment alimentar.


Acorda atentie ingrijirii parului


Dupa ce ai inceput regimul alimentar sanatos (pe care trebuie sa il tii o perioada indelungata), asigura-te ca parul tau primeste o ingrijire adecvata.


Tunde-i periodic varfurile, renunta la produsele de coafat care il degradeaza intens (fixativ, gel, spuma, ceara etc) dar si la modalitatile de aranjare care ii fac rau (intins cu placa, tapat, prins strans in coada etc).


De asemenea, la fiecare spalare a parului, dupa ce il samponezi maseaza cu grija scalpul. Astfel va fi stimulata circulatia sangvina locala, lucru benefic pentru .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare