Frumusete & Ingrijire

# ingrijirea pielii #bronz

Bucura-te de bronz mai mult timp. Trucuri de ingrijire a pielii dupa vacanta

Indiferent de anotimp, doamnele isi doresc o piele frumoasa, insa vara toate isi doresc un bronz perfect si durabil. Mentinerea pielii la acea nuanta aramie, care te face sa te admiri minute in sir in oglinda, este, insa, o adevarata provocare.

Unul dintre secretele unui bronz frumos este pregatirea pielii inainte de expunerea la soare. In rutina de ingrijire a pielii trebuie sa isi faca loc, pe tot parcursul anului, exfolierea si hidratarea. Astfel, o vom mentine mai sanatoasa si o vom „invata” sa se regenereze si, in plus, o vom transforma in baza ideala pentru un bronz de milioane.

Dorinta obtinerii unui bronz cat mai accentuat si rapid este arzatoare, dar la fel sunt si razele soarelui. Nu ignorati sub nicio forma crema cu factor de protectie solara! Chiar daca vom avea nevoie de un pic mai multa rabdare pentru a obtine bronzul dorit, sa nu uitam ca pielea este scutul corpului nostru, iar sanatatea ei este vitala.

Trucuri pentru a te bucura de un bronz frumos si dupa vacanta

Iata cateva recomandari care te vor ajuta sa mentii bronzul obtinut in vacanta de vara cat mai mult timp

Hidratarea este esentiala, mai ales pentru pielea bronzata. Nu exista „prea mult” sau „prea des” cand vine vorba de hidratarea pielii. O piele uscata inseamna o piele care se cojeste, adica exact ceea ce vrei sa eviti cand esti bronzata. Foloseste o crema de corp super hidratanta dupa fiecare dus.

Baile fierbinti sunt de evitat pentru ca, paradoxal, pot deshidrata pielea si pot duce la cojirea ei. Faceti bai scurte sau dusuri cu apa la o temperatura cat mai apropiata de cea a corpului. Foarte important: crema sau uleiul de dus sunt mult mai indicate decat gelul sau spuma, ca sa nu mai vorbim de sapun.

Nu renuntati la exfoliere, dar folositi produse mai blande decat de obicei. Celulele moarte ale pieli nu dispar atunci cand ne bronzam, deci exfolierea este in continuare necesara. Folositi o perie de dus sau un burete exfoliant, masand usor pielea. Exfoliantii cu acid glicolic sau salicilic vor decolora nuanta pielii, acelasi efect avandu-l si cremele depilatoare, inclusiv ceara (indeparteaza primul strat subtire de piele, cel bronzat). De aceea este mai bine sa le evitati o perioada.

Hidratarea pielii se face si de la interior spre exterior. Consumul de apa este esential pentru sanatatea pielii, regenerarea celulara si toate celelalte procese responsabile cu metinerea unei straluciri estivale de durata. De asemenea, o dieta sanatoasa ajuta foarte mult, mai ales alimentele bogate in beta caroten, cum sunt morcovii, cartofii dulci, papaya si mango.

Foloseste trucuri pentru a scoate bronzul in evidenta! Stim, se numeste sa trisati putin, insa cine nu o face din cand in cand? Produsele autobronzante sunt mai usor de aplicat pe o piele care este deja colorata de soare, pentru ca riscul de patare este mai mic. Folositi lacuri de unghii care sa sa evidentieze bronul, cum ar fi turcoaz sau coral, si nu uitati ca nimic nu scoate in evidenta mai bine pielea brozata decat hainele albe!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare