Frumusete & Ingrijire

#cupa menstruala #absorbante #menstruatie

Beneficiile produselor menstruale reutilizabile. De ce sa le alegi pe acestea in locul celor clasice

Adesea avem tendinta de a ne concentra asupra partilor mai putin placute ale menstruatiei si uitam sa avem grija de corpurile noastre care lucreaza din greu. Ca femei si mame, de multe ori suntem prea ocupate sa punem nevoile altora mai presus de ale noastre. Dar menstruatia poate fi un memento lunar pentru a avea mai multa grija de noi. Si una dintre cele mai bune moduri de a ne ingriji corpul este sa alegem produse de ingrijire personala mai sigure, cum ar fi produsele menstruale reutilizabile.

 

In ultima perioada absorbantele reutilizabile textile sunt un subiect extrem de popular. Femi.Eko® este un brand care are misiunea de a crea produse menstruale reutilizabile si ecologice, la preturi avantajoase si usor de accesat pentru toate femeile. Sunt perfecte pentru gestionarea fluxului menstrual si pe langa beneficiile enorme aduse sanatatii, acestea se bazeaza pe principiul utilizarii optime si reciclarii resurselor pentru a evita risipa a afectat multe aspecte ale vietii noastre, inclusiv menstruatia. Actioneaza in esenta ca orice alta piesa de imbracaminte. Se folosesc, se spala, se usuca si apoi se folosesc din nou. Au sens nu numai din perspectiva durabilitatii si a mediului, dar sunt si benefice in multe alte moduri. Femeile si fetele incearca adesea tampoanele reutilizabile din motive etice, de mediu si durabile, dar raman cu ele pentru ca sunt cu adevarat confortabile, usor de utilizat si bune pentru organism.

Beneficiile absorbantelor textile reutilizabile

Utilizarea de absorbante reutilizabile inseamna o serie intreaga de avantaje, printre care: 

Sunt realizate din materiale de cea mai buna calitate: tesatura de bambus 100%: Produsele conventionale de unica folosinta pot contine materiale plastice, parfumuri artificiale, adezivi si geluri chimice - lucruri pe care nu ni le dorim langa una dintre cele mai sensibile parti ale corpului! Absorbantele textile reutilizabile nu contin materiale iritante, astfel incat puteti evita expunerea inutila la ingredientele sintetice din tampoanele si tampoanele de unica folosinta

Sunt ecologice: O femeie obisnuita poate folosi de-a lungul vietii intre 12.000 si 16.000 de tampoane de unica folosinta. Absorbatele textile reutilizabile dureaza ani de zile, pot fi utilizate de peste 600 de ori ajutandu-va sa reduceti impactul asupra mediului. Alegeti produse care nu contin plastic si nailon si care utilizeaza numai fibre naturale.

Sunt economice: Odata construit setul complet de absorbante textile reutilizabile vei avea o protectie menstruala de incredere pentru anii urmatori. Cele mai multe tampoane menstruale reutilizabile sunt facute sa reziste timp de cinci ani sau chiar mai mult. Absorbantele textile reutilizabile sunt mult mai economice in comparatie cu costul produselor de unica folosinta.

Sunt confortabile, fara mirosuri neplacute sau fosnit de plastic: Absorbantele textile reutilizabile sunt extrem de moi si confortabile. Lasa pielea sa respire permanent; nu permit acumularea umezelii si sunt concepute pentru protectie maxima.

Sunt simplu de folosit si usor de spalat: Dupa utilizare absorbantele textile reutilizabile se clatesc cu apa rece, apoi se spala in apa calda sau rece, manual sau la masina, dar nu la mai mult de 40 de grade, pentru a nu distruge stratul impermeabil.

Pe langa absorbantele textile reutilizabile mai exista o serie intreaga de alte produse menstruale reutilizabile, precum: lenjerie intima menstruala, cupe menstruale si disc menstrual.

Cupa menstruala din silicon

Cupele menstruale au fost create de femei pentru femei. Chiar si in timpul menstruatiei, ne dorim sa experimentam libertatea totala, sa ne bucuram de toate activitatile pe care facem in mod normal. Cupele Femi.eko sunt create din silicon folosit in medicina, delicat si moale. Siliconul folosit este certificat ISO, ROHS si FDA, pentru calitate 100% si compatibilitate cu zona intima. Cupa menstruala este un produs intim feminin, reutilizabil, fabricat 100% din silicon de calitate medicala, testat pentru a fi sigur pentru corp si mediul inconjurator. Acest tip de silicon este moale, catifelat la atingere si deosebit de confortabil, chiar si pentru purtarea indelungata, fiind atestat pentru folosirea medicala. Cu ajutorul cupei menstruale puteti face majoritatea activitatilor obisnuite, fara stresul petelor sau nevoia de a merge frecvent la baie. Usor de introdus si indepartat, lejera la purtare, cupa menstruala, colecteaza in interior sangele si lasa fluxul natural sa se intample in mod natural, ceea ce este deosebit de important pentru buna functionare a aparatului reproducator si o dezvoltare sanatoasa. Cupa menstruala poate fi folosita o perioada de 2 pana la 5 ani, ceea ce va permite sa scapati de dependenta de produse de unica folosinta, sa faceti economii si sa impiedicati poluarea.

Discul menstrual

Noutatea absoluta in ceea ce priveste produsele menstruale reutilizabile o reprezinta discul menstrual. Acum va puteti bucura de toate activitatile zilnice sau de un somn fara griji, dar mai ales, aveti o alternativa sanatoasa de protectie lunara. Discul menstrual FemiEko este un produs intim reutilizabil, fabricat 100% din silicon medical, testat pentru a fi sigur pentru corp si mediul inconjurator. Acest silicon nu este iritant si este utilizat pe scara larga in produsele medicale si de igiena, cum ar fi suzetele, cateterele sau pompele de san, fiind 100% biocompatibil cu corpul, catifelat si moale pentru maxim de confort.

Discul menstrual colecteaza sangele in mod natural, si nu il absoarbe precum un tampon. Discul poate colecta echivalentul a pana la 5 tampoane si nu interfereaza cu flora vaginala, nu creeaza bacterii, iritatii si mirosuri neplacute, precum produsele clasice.  Spre deosebire de cupele menstruale, un disc menstrual este tinut pe loc prin introducere si stabilizare sub osul pubian, comparativ cu vidul creat de cupele menstruale – ceea ce inseamna ca este o optiune excelenta pentru persoanele ce au sterilet sau nu se descurca cu executia unui vid perfect la introducerea cupei.

Dimensiunea discului menstrual este special creata pentru a se potrivi diverselor inaltimi de col, si spre deosebire de cupe, discul nu necesita calcularea marimii in functie de varsta sau nasteri. Discul menstrual Femieko se introduce usor, mai ales sistemului special si unic brandului, dezvoltat pentru introducere si scoatere. Perioada de purtare a discului poate fi de pana la 12 ore pentru un total de peste 5 ani.

Lenjeria intima menstruala

Alaturi de cupele menstruale, discul menstrual si absorbantele reutilizabile, chilotii menstruali fac parte din cel mai nou trend de ingrijire feminina intima. Sunt special conceputi pentru a fi purtati in timpul menstruatiei si se pot reutiliza. Chilotii menstruali Femi Eko sunt realizati din materiale absorbante, sigure din punct de vedere medical, iar functia lor este sa protejeze impotriva scurgerilor menstruale, secretiilor abundente, transpiratiei pubiane si incontinentei urinare. Se curata foarte usor, sunt eco-friendly si reprezinta o alegere smart, economica.

Sarcina, nasterea, menopauza pot cauza femeilor probleme la nivelul muschilor si nervilor vezicii urinare, ceea ce conduce la incontinenta urinara. E o problema frecventa si, din pacate, o problema in plus, de care femeile trebuie sa se ingrijeasca. Din fericire, chilotii menstruali protejeaza si impotriva incontinentei urinare. Deseori, sunt achizitionati pentru menstruatie, dar confortul si siguranta pe care le ofera, fac din acest articol de ingrijire feminina, lenjeria intima preferata zilnic. Sunt disponibili in diferite marimi (de la 3XS pana la 4XL) cu mai multe niveluri de absorbtie, iar orice femeie poate gasi perechea perfecta pentru nevoile sale de ingrijire intima. Chilotii menstruali ofera avantaje unice: sunt sanatosi pentru zona intima, sunt ecologici si economici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare