Frumusete & Ingrijire

#utilizare balsam par #balsam par #balsam de par #balsam

Balsamul de par: de ce, cum si cand ar trebui sa il folosesti

Zilele acestea, lucrurile care ne ajuta sa mergem mai departe sunt rutinele noastre, cu precadere cele legate de somn, hrana, ingrijire, munca si sport. Ingrijirea personala joaca un rol important pentru ca iti reaminteste sa te intorci mereu la tine si la starea ta de bine. Faptul ca nu iesi din casa si ca nu mai interactionezi cu oamenii din cercurile tale sociale nu inseamna ca trebuie sa renunti la rutina ta de ingrijire. Din contra, este recomandat sa continui sa faci ceea ce faceai si inainte. Mai mult, cu timpul suplimentar pe care il ai la dispozitie, poti incepe sa faci acele incercari pe care le aveai oricum in plan, cum ar fi testarea unei rutine noi de ingrijire a parului sau a pielii.

Parul este o parte a corpului asupra careia poti actiona in diverse moduri neinspirate cum ar fi o tunsoare care nu te avantajeaza, vopsirea cu o culoare nepotrivita, folosirea unui sampon pentru un alt tip de par decat cel pe care il detii sau, din contra, neutilizarea unor produse esentiale de ingrijire pentru parul tau. Balsamul este un astfel de exemplu, un produs care lipseste din rutina de ingrijire a multor persoane, dar care este esential pentru a avea un par sanatos si frumos.

De ce are nevoie parul tau de balsam

In primul rand, balsamul nu este un produs dedicat curatarii parului - acela este rolul unui sampon. Rolul balsamului este sa iti ajute parul sa fie intr-o forma ideala si sa arate foarte bine. Este mai degraba un produs de styling, orientat pe aspectul parului si nu pe curatarea acestuia.

Atunci cand folosesti doar sampon, este nerealist sa te astepti ca parul tau sa arate bine. Este foarte posibil ca acesta sa aiba aspect de par frizat, uscat sau fara stralucire. Balsamul reuseste sa netezeasca firul, sa ii confere stralucire si sa il faca mai usor de coafat. Mai mult, daca incerci un balsam de par profesional, s-ar putea sa ai parte de o structura asa cum parul tau nu a mai experimentat pana acum.

Poate cea mai importanta functie a balsamului este sa iti pregateasca parul pentru coafat, iar daca am ajuns in aceasta faza, poate ca ar fi de ajutor sa facem cateva precizari. Pentru a te coafa nu ai nevoie decat de o perie cu peri din par natural cu care fie doar sa iti piepteni parul, fie sa il si treci prin cateva rotiri. Mersul la coafor nu este singura cale prin care poti obtine o coafura reusita sau pentru a avea un par frumos. Poti avea grija de aspectul tau si de acasa, folosind niste principii simple. Astfel, dupa clatirea balsamului si pieptanarea si tamponarea parului cu prosopul, poti folosi o perie simpla si uscatorul pentru a-i conferi parului un aspect aranjat.

Cand se aplica si pentru cat timp

Balsamul se aplica dupa samponarea parului de doua ori si clatirea acestuia pana cand  nu mai raman urme de la produsul folosit anterior. Balsamul se aplica pe lungimea parului, de la jumatatea urechii in jos. Nu este recomandat sa il aplici la radacina pentru ca ii va da batai de cap scalpului tau, care se va ingrasa mult mai repede. Trebuie sa aplici o cantitate similara celei folosite la samponare sau pana cand simti ca parul tau devine moale la atingere. In aceasta etapa, este important sa iti si piepteni parul, pentru ca este mult mai usor sa il descurci. Cele mai multe femei care au parul vopsit ar trebui sa faca acest pas in mod obligatoriu, pentru ca parul a fost supus unor procese chimice care deshidrateaza si deterioreaza. Tine balsamul in par pentru minimum doua minute sau atata timp cat este nevoie pentru a-ti descurca parul in intregime.

In ceea ce priveste frecventa cu care poti aplica balsamul de par, este recomandat ca, la fiecare spalare, sa folosesti un astfel de produs pe parul tau. Balsamul te ajuta sa recapeti flexibilitatea de care parul tau are nevoie dupa fiecare samponare.

Are balsamul de par efecte adverse?

Teoretic, nu. Balsamul nou poate avea efecte adverse asupra felului in care arata parul tau. Desigur, ca in cazul oricarui produs de ingrijire pe care il folosesti, trebuie mai intai sa ii verifici eticheta in cazul in care stii ca ai anumite alergii. De asemenea, daca este pentru prima data cand iti achizitionezi un balsam sau chiar daca incerci unul nou, trebuie sa il testezi pe o suprafata mica de piele.

Efectul negativ pe care il poate avea balsamul asupra parului tau apare atunci cand te opresti din a-l folosi. Atunci cand nu mai aplici balsam pe par, acesta are de suferit. Isi pierde supletea, stralucirea si flexibilitatea, trei elemente cheie care contribuie la un aspect placut al  acestuia.

Un alt efect negativ ar putea sa provina din utilizarea gresita a balsamului. Astfel, trebuie sa te asiguri ca nu aplici exagerat de mult produs pe par si ca acesta nu se imprastie pana la radacina. Cantitatea ideala este cea suficienta pentru a acoperi parul in zona varfurilor pana cand simti ca acesta patrunde in structura lui si capata flexibilitatea necesara pentru a-l pieptana.

Atentie, insa, la clatire. Balsamul poate avea un efect de ingrasare asupra tenului similar cu cel asupra scalpului atunci cand folosesti o cantitate nepotrivita de produs. Avand in componenta uleiuri sau ingrediente provenite din uleiuri, balsamul iti poate incarca porii pielii fetei daca nu clatesti bine dupa aplicare.

Speram ca am reusit sa demonstram utilitatea balsamului de par. Un astfel de produs contribuie in mod considerabil la supletea, flexibilitatea si stralucirea parului tau, beneficii de care nu ai avea parte daca ai folosi doar un sampon. Explicatia este simpla: cele doua produse au roluri diferite, iar aspectul placut al parului este de departe atribuit balsamului. Asa ca, data viitoare cand iti faci cumaraturile online, asigura-te ca adaugi in cos si balsamul de par.

Sursa foto: Сергей Горбачев, StockSnap

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare