Frumusete & Ingrijire

# tratare arsuri # calmare arsuri solare #arsuri solare #tratare arsuri solare

Arsuri solare? Cum sa le tratezi corect

Ai fost la plaja si ai stat prea mult la soare sau ai uitat sa te dai cu crema de protectie? Arsurile solare sunt inestetice, dar si periculoase pentru sanatate.

Arsurile pot aparea in numai o ora de expunere fara protectie. Odata aparute, arsurile au puterea de a distruge intreaga vacanta. In plus, provoaca un disconfort greu de descris in cuvinte. Arsurile solare pot fi minore sau severe. Cele minore pot fi tratate acasa, in timp ce arsurile severe necesita o vizita de urgenta la medic. Daca arsurile, indiferent de gradul acestora, sunt insotite de simptome precum greata, voma, roseata, blisterele atunci trebuie sa mergi urgent la medic.

Cum tratam arsurile minore, acasa, cu ingrediente naturale

Arsurile minore pot fi tratate acasa, cu ingrediente naturale. Iata patru tratamente care au efect garantat.

Salata verde

Stiai ca salata verde are puternice proprietati antiinflamatoare? De aceea, este un remediu excelent in caz de arsuri solare. Tot ce trebuie sa faci este sa fierbi o salata, in aproximativ 350 ml de apa, iar in momentul in care da in clocot, stinge focul. Lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi adauga totul in frigider timp de 4-5 ore. Cu ajutorul unei dischete demachiante , inmuiata in zeama rezultata, tamponeaza usor zonele afectate de arsuri.

Aloe Vera

Aloe Vera este unul dintre cele mai eficiente leacuri impotriva arsurilor solare. Aloea contine antioxidanti, are proprietati calmante si ajuta la reducerea inflamatiei. Pe langa calmarea usturimilor solare, aloea grabeste vindecarea. 

Miere

Un remediu eficient, la indemana oricui, este mierea. Aceasta este bogata in antioxidanti, motiv pentru care reduce inflamatiile, calmeaza durerile si grabeste vindecarea. Tot ce trebuie sa faci este sa ungi zonele afectate cu putina miere.

Lapte

Compresele cu lapte fac adevarate minuni pentru pielea afectata de arsurile solare, reducand din disconfortul simtit. Grasimea din lapte este cea care lupta eficient cu simptomele arsurilor cauzate de expunerea la soare.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului