Frumusete & Ingrijire

#apa termala #frumusete

Apa termala si beneficiile sale pentru piele

Apa termala este naturala este localizata in subterane adanci, iar temperatura acesteia se afla intre 20 si 63 de grade Celsius. Acestasta are in compozitia sa multe saruri minerale foarte utile pentru piele, printre care sulf, seleniu, siliciu, fier, magneziu, cupru, zinc si altele.


Apa termala este un ingredient   unic al carui rol este improspatare, hidratare intensa si calmare a pielii. Apa termala poate fi utilizata pentru toate tipurile de ten, insa este excelenta pentru tenurile sensibile, care se irita usor sau celor care sufera de acnee.


De asemenea, apa termala este de baza pentru prevenirea iritatiilor, pentru reducerea rosetii si a inflamatiilor, iau unele dintre ele s-au dovedit extrem de utile chiar si in tratarea arsurilor sau a eczemelor.


Anumiti medici dermatologi dar si diverse cosmeticiene utilizeaza apa termala dupa anumite proceduri mai dure cu tenul (cum ar fi peelingul chimic).


Cum se utilizeaza apa termala


In fiecare seara si dimineata, dupa demachierea tenului, se aplica un strat de apa termala, dupa care se asteapta 30 de secunde si apoi se tamponeaza cu un servetel de hartie sau cu un prosop curat pentru ca altfel apa nu se va mai fixa in tesut ci va fi trasa din piele de catre saruri.


De asemenea, apa termala se utilizeaza si in cazul in care tenul este iritat din diverse motive (dupa ras, epilat, din cauza vantului, a transpiratiei sau a prafului) sau ars de soare.  Totodata, dermatologii recomanda folosirea apei termale si dupa interventii chirurgicale sau in caz de eczeme, psoriazis , cicatrici , prurit, ictoze, dermatita atopica a copilului, iritatii ale pleoapelor, tratamente cosmetice iritante  etc. Apa termala calmeaza si trateaza pielea cu probleme.


In acelasi timp, apa termala poate fi utilizata si pe parcursul zilei pentru a racori si hidrata pielea, lucru recomandat mai ales in zilele toride de vara.


O alta utilizarea a apei termala este aceea de fixare a machiajului. Dupa aplicarea fondului de ten, se da un strat foarte subtire de apa termala pentru fixare, dar si pentru a amesteca pudra din fond de ten si astfel tenul arata mai putin incarcat.


Sub ce forma se gaseste apa termala in cosmetica


Cele mai cunoscute produse pe baza termala sunt spray-urile, insa pe piata exista si creme sau lotiuni ce au la baza acest ingredient. De asemenea, apa termala se mai regaseste si in geluri sau spume de curatat tenul, insa avand in vedere ca acestea sunt indepartate de pe fata foarte repede si nu au timp sa actioneze asa cum ar trebui, nu sunt tocmai cele mai recomandate.


Cele mai sigure produse raman spray-urile sau cremele care au suficient timp pentru a intra in piele.

Sursa foto : pbase.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare