Frumusete & Ingrijire

#vergeturi #laser vergeturi #eliminare vergeturi #camuflare vergeturi #crema autobronzanta

Ai vergeturi? Iata cum le camuflezi sau elimini definitiv!

Vergeturile, acele dungi albe inestetice care iti brazdeaza abdomenul, pieptul, fesele, zona lombara sau coapsele, sunt inevitabile. Chiar daca majoritatea femeilor le capata la un moment dat de-a lungul vietii, nu inseamna ca situatia este una fara iesire. De fapt, exista cateva solutii prin care poti scapa de vergeturi sau, cel putin, le poti camufla.

 

Vergeturile apar dintr-o multime de cauze, de la dezvoltarea corpului specifica perioadei pubertatii la fluctuatii de greutate si sarcina. Cert este ca toate aceste situatii au un factor in comun: extinderea brusca a tesutului conjunctiv si incapacitatea sa de a reveni la forma initiala, fara a lasa "urme" - suparatoarele vergeturi.

Scapa definitiv de vergeturi cu un tratament cu laser

Vergeturile au mai multe etape de evolutie. Initial, sunt rosiatice-violet si mai usor de indepartat, astfel ca, in acest stadiu, un eventual tratament cu laser are sanse mari sa fie eficient intr-o proportie considerabila.

Consulta un medic dermatolog si intereseaza-te de un eventual tratament cu laser - acesta ajuta la refacerea fibrelor de colagen, iar efectele sunt vizibile dupa doar cateva sedinte. In total, vei avea nevoie de 4-6 sedinte pentru ca efectul corector sa fie de aproximativ 80%.

Cum iti camuflezi vergeturile

O alta varianta pentru a scapa, macar temporar, de enervantele vergeturi este aceea de a le camufla. Cea mai la indemana varianta este cea a cremei autobronzante pe care o poti aplica de-a lungul intregului an, nu doar in sezonul estival.

Iar vara nu te feri de razele soarelui care, la randul lor, iti camufleaza vergeturile, oricare ar fi coloritul lor.

Cum previi formarea noilor vergeturi

Daca nu vrei ca actualele vergeturi sa fie completate de unele noi, iata cateva reguli pe care ar trebui sa le respecti:
 

  • consuma lichide din belsug pentru ca pielea ta sa fie bine hidratata;
  • aplica in fiecare zi creme si/sau uleiuri de corp puternic hidratante;
  • adopta o alimentatie echilibrata care nu doar ca iti va mentine sanatatea intregului corp (si pe cea a pielii, implicit), dar va preveni si fluctuatiile de greutate care favorizeaza aparitia vergeturilor.

 

Sursa foto: madison-cosmetics.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului