Frumusete & Ingrijire

#vitamine piele #ingrijire piele #piele #vitamine

Afla care sunt vitaminele care au grija de pielea ta

Pielea, cel mai mare organ al corpului, are nevoie nu doar de un ritual de ingrijire pentu a se mentine ferma si sanatoasa, ci si de vitaminizare. Iata care sunt vitaminele care te ajuta sa ai piele frumoasa si sa spui adio ridurilor:

Vitamina A, cunosuta si ca vitamina anti-imbatranire

Aceasta este absorbita in organism sub forma de retinol, iar la nivelul pielii se transforma si in acid retinoic, explica un celebru estetician al vedetelor, Renee Rouleau, pentru elle.com. "Aceste doua substante ajuta la stimularea producerii de colagen, care incetineste procesul de imbatranire al pielii. Retinolul previne aparitia ridurilor, deci este ca o fantana a tineretii", spune Rouleau.

Unde se gaseste: in alimente precum morcovul, spanacul, ficatul, dovleacul, dar si in mango si in galbenusul de ou.

Vitamina E are rol hidratant

Datorita continutului bogat de antioxidanti, vitamina E protejeaza impotriva radicalilor liberi, care duc la aparitia cancerului. Totodata, ofera o puternica hidratare pielii. "Cremele pe baza de vitamina E sunt recomandate tuturor tipurilor de ten", spune experta americana Renee Rouleau.

Unde se gaseste: migdalele, spanacul, varza kale, broccoli, papaya, urzicile si soia sunt o sursa importanta de vitamina E.

Vitamina B3 reduce roseata

O alta vitamina esentiala pentru sanatatea pielii este B3, cunoscuta si sub denumirea de niacina. Persoanele cu ten acneic si cele care sufera de roseata a fetei pot folosi cu incredere produse de ingrijire cu vitamina B3. Aceasta vitamina este ideala in special pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani. Niacina combate imbatranirea pielii, dar intareste si epiderma, care are rol de protectie impotriva poluantilor.

Unde se gaseste: in ciuperci, ficat, sparanghel, conopida, salata verde.

Vitamina C da stralucire si luminozitate pielii

In lipsa vitaminei C pielea devine ridata, isi pierde stralucirea si elasticitatea. Cunoscuta si drept acid ascorbic, aceasta vitamina are un efect antioxidant puternic si are un rol important la sintetizarea colagenului. Vitamia C grabeste si procesul de vindecare a pielii, in urma agresiunilor.

Unde se gasete: citricele, spanacul, conopida, varza, broccoli sunt o importanta sursa de vitamina C.

Sursa foto: vineverareviews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare