Frumusete & Ingrijire

#gelatina #amoniac #alimente #antibiotice #monoxid de carbon #serlac #ingrediente periculoase

Afla care sunt cele mai periculoase ingrediente din alimente!

Gelatina, amoniacul sau antibioticele sunt doar cateva dintre ingredientele periculoase din alimentele pe care le consumam zilnic. Ce alte surprize ne mai asteapta insa atunci cand desfacem o conserva cu tomate sau o cutie cu piept de pui? Citeste mai jos si afla care ingredientele periculoase din alimentele procesate, pe care ar trebui sa le eviti!

Gelatina. Gelatina este obtinuta din colagen, o proteina colectata din pielea animalelor. Sursa variaza insa in functie de tipul de alimente. De exemplu, gelatina pentru prajituri este produsa din piele de porc. Gelatina, care este un agent de intarire, se gaseste in cereale, iaurturi, bomboane si chiar smantana.

Carne separata mecanic. Acest tip de carne este produs numai din carne provenita de la porcine si pasari. Carnea separata mecanic este obtinuta de pe oasele capului si extremitatile membrelor. Trebuie ambalata, etichetata, congelata si mentinuta la o temperatura de minimum -180C de la producere si pana la utilizarea in fabricatia produselor din carne tratate termic. Are un aspect de pasta si se gaseste in crenvursti si alte alimente din carne. Citeste cu atentie eticheta inainte de a cumpara in special mezeluri.

Monoxid de carbon. Monoxidul de carbon este un gaz fara miros care, in concentratii mari, este fatal. Acest gaz este insa folosit pentru ambalarea produselor din carne tocata de vita sau peste si ajuta la pastrarea aspectului proaspat. Monoxidul de carbon este injectat in ambalajele de plastic dupa ce tot aerul este absorbit, pentru a bloca procesul de oxidare care poate schimba culoarea carnii. Acest procedeu este insa considerat sigur pentru oameni.

Serlac. Majoritatea bomboanelor si jeleurilor de pe piata au un aspect placut datorita unui ingredient secret: serlac. Acesta este o substanta lipicioasa, extrasa din carapacea unei insecte native din Thailanda.

Injectii cu apa sarata. Apa sarata este adesea injectata in carnea cruda, pentru a conferi un aspect mai frumos, dar si pentru a imbunatati gustul. Excesul de sare este insa daunator pentru organismul uman si contribuie la marirea tensiunii arteriale. Cel mai adesea, injectiile cu solutie sarata sunt folosite in special pentru carnea de pui. Citeste cu atentie eticheta si evita produsele care contin solutie salina sau supa concentrata de pui.

Amoniac. Amoniacul este o substanta chimica cu un miros puternic care este folosit adesea in produsele de curatare. Este folosit si pentru distrugerea germenilor din produsele din carne. Amoniacul este utilizat la scara larga in industria alimentara, ca ingredient in numeroase mezeluri.

Bisphenol A. Este o substanta chimica puternica, intalnita in produsele realizate din plastic. Este insa folosit si ca ingredient principal in conserve. In cazul alimentelor acide, precum tomatele, reactiile pot fi severe. Bisphenolul A a fost asociat cu problemele cerebrale, comportamentale si de prostata.

Castoreum. Este o aroma alimentara extrasa din glandele perineale ale castorilor, care se gasesc in zona anusului. Aceasta substanta este foarte scumpa si este folosita in industria parfumurilor.

Antibiotice. Oamenii iau antibiotice pentru a distruge germenii. In zilele noastre, insa, sunt folosite si in produsele de origine animala, care devin mult mai usor de manipulat. Principala ingrijorare folosirii acestor medicamente in alimente este rezistenta organismului la antibiotice.

Sursa foto:  redorbit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare