Frumusete & Ingrijire

#fitness acasa #fitness #sport

Adu sala de fitness acasa! Cum sa faci sport cu buget minim

 

Vrei sa faci sport, dar nu ai timp sa mergi la sala de fitness sau preferi sa te antrenezi in intimitatea casei tale? Atunci poti aduse sala de fitness acasa. Este foarte simplu sa te antrenezi la fel cum ai face-o daca ai merge la sala, insa fara a da banii pe abonamentele lunare.

Cum sa amenajezi o sala de fitness acasa

Daca spatiul si bugetul iti permit, poti amenaja acasa o adevarata sala de fitness. Prin urmare nu ezita sa cumperi aparate speciale pentru fitness. Intr-un spatiu mic poti aduce o bicicleta eliptica sau o banda de alergat. In schimb, intr-un spatiu mare poti adauga o multime de aparate pentru fitness.

Insa, indiferent de spatiul disponibil, secretul amenajarii unei sali de fitness acasa este alegerea echipamentelor strict necesare, care-ti permit sa te antrenezi in functie de tipul de exercitii dorite de tine.

Fitness acasa, fara aparate

Daca nu iti place ideea de aparate de fitness, dar doresti sa faci sport acasa, trebuie sa te pregatesti cu doar cateva accesorii utile, usor de depozitat.

Vei avea nevoie de o un kit fitness acasa compus din saltea (este utila atat pentru incalziri, indiferent de tipul de antrenament, dar mai ales pentru exercitiile de pilates sau yoga). Mai ai nevoie de o coarda, un set de gantere (pentru inceput poti alege greutati de 0,5 sau 1 kg), benzi elastice circulare, stepper si/sau minge gonflabila.

Cum amenajezi o sala de fitness acasa daca ai putin spatiu

Stim cu totii ca apartamentele de bloc sunt, de cele mai multe ori, neincapatoare. Tocmai de aceea este important sa alegi doar acele lucruri care pot fi usor de depozitat intr-un colt al debaralei sau intr-un sertar. Indiferent de situatie, salteaua de fitness nu trebuie sa lipseasca. In loc de gantere poti folosi sticle cu apa. De asemenea, banda elastica pentru exercitii ocupa foarte putin spatiu.

Iar pentru alte exercitii poti improviza cu ce ai prin casa: scaune, taburete, etc.

Cum poti face fitness acasa

Sa faci fitness acasa este foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe YouTube, unde vei gasi o multime de antrenamente, pentru toate gusturile si genurile. Aici gasesti exercitii de finess acasa pentru femei, care sunt mai usoare in intensitate sau axate pe aerobic, dar si exercitii de fitness acasa pentru barbati – antrenamente mai intense pentru cresterea masei musculare.

Indiferent de alegeri, este important sa pornesti cu programe usoare si sa cresti intensitatea acestora pe parcurs.

Cum te organizezi pentru a face fitness acasa 

Modul in care iti organizezi spatiul in care vei face fitness, dar si programul, te va motiva sa fii consecvent in efectuarea antrenamentelor.

In primul rand este important ca incaperea sa fie in permanenta curata. Pentru o mai buna relaxare poti adauga lumanari parfumate in decor sau poti folosi betisoare parfumate in timpul antrenamentelor. Te vor ajuta sa te relaxezi si sa te simti mai bine.

De asemenea, este important ca in incapere sa nu se auda si alte sunete in afara de muzica ambientala specifica tipului de antrenament pe care-l faci.  In acest fel te vei putea concentra doar pe exercitii si nu iti va fi distrasa atentia.

Apoi, este important sa-ti creezi un program de fitness adecvat rutinei tale zilnice. De exemplu poti face sport fie dimineata, inainte de a pleca la munca, fie seara, cand te intorci. Ori, daca esti elev, poti efectua exercitiile dupa orele de curs, pentru a te detensiona, dar si pentru a-ti da energie pentru a termina temele pentru ziua urmatoare.

Surse foto: pexels.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare