Frumusete & Ingrijire

#8 trucuri #moment reconfortant #spa

8 trucuri pentru un moment reconfortant ca la SPA, la tine acasa

 

Zilele antrenamente si pline de sarcini te pot face de multe ori sa te simti epuizat si sa iti doresti sa ai parte de un moment relaxant si reconfortant care sa iti revitalizeze atat corpul cat si mintea.

Chiar daca nu ai timp suficient pentru a-ti petrece o zi la SPA, sau pur si simplu nu ai bugetul disponibil pentru un astfel de moment relaxant, din fericire poti sa te bucuri de momente asemanatoare celor de la SPA chiar in confortul casei tale.

Ai nevoie doar de cateva elemente de care sa te folosesti pentru a-ti crea propria oaza de relaxare acasa, si evident de un timp in liniste pe care sa ti-l acorzi tie.

Alege o atmosfera potrivita si timpul perfect

Pentru a te simti ca si cum ai fi la un adevarat centru SPA, trebuie sa creezi o atmosfera potrivita. Poti face asta prin intermediul lumanarilor parfumate, a muzicii relaxante si a uleiurilor esentiale.

De asemenea alegeti momentul potrivit pentru a te asigura ca nu esti deranjat in acest proces si ca te bucuri la maxim de momentul de relaxare.

Prepara-ti produsele de ingrijire a pielii

Nu trebuie sa cheltui o avere pe produsele de ingrijire a pielii pentru a te bucura de un tratament SPA acasa. Exista multe masti naturale pe care le poti prepara chiar tu acasa, folosind ingrediente precum mierea, bicarbonat de sodiu, avocado sau oua.

Fa o baie relaxanta

Nu exista nimic mai relaxant decat o baie calda, placuta, mai lunga. Adauga in apa uleiuri esentiale, plante naturale sau uscate, citrice sau sare de baie pentru a te ajuta sa te relaxezi si sa te simti reintinerit.

Foloseste un halat de baie confortabil

Un halat de baie pufos de pe casamoise.ro poate face o mare diferenta dupa ce iesi din baie sau dus. Folosirea unui halat ajuta la prelungirea momentului de relaxare si te bucuri de o atingere placuta si pufoasa, ce iti va linisti si mai mult mintea si corpul.

Alege un halat de baie din materiale moi, cum ar fi bumbacul sau microfibra, si asigura-te ca are o croiala confortabila.

Fa-ti un masaj

Daca nu ai acces la un masaj profesionist, poti sa-ti faci singur un masaj acasa, chiar daca nu esti un profesionist, vei simti efectele. Foloseste uleiuri de masaj, creme si instrumente precum perii de masaj pentru corp sau role de jad pentru fata, pentru a-ti masa pielea si muschii, concentrandu-te pe zonele care sunt tensionate sau dureroase.

Pune in practica tehnici de respiratie si meditatie

Respiratia si meditatia sunt doua tehnici eficiente pentru a te ajuta sa te relaxezi si sa-ti mentii echilibrul mental.

Incearca sa dedici cateva minute in fiecare zi pentru a respira adanc si a te concentra asupra respiratiei tale sau pentru a medita.

Poti incerca diferite tehnici de respiratie, cum ar fi respiratia abdominala, sau poti folosi aplicatii de meditatie pentru a-ti incepe practica de meditatie.

Prepara o bautura hidrantanta

Dupa ce te-ai relaxat in baie sau ai facut un masaj, poti sa-ti prepari o bautura pentru a te hidrata si a te simti revigorat.

Incerca o infuzie de ierburi racoritoare precum menta sau iasomie sau orice alte plante ai la indemana, daca vrei ceva mai aromat.

Foloseste accesorii de relaxare

Exista multe accesorii care te pot ajuta sa te relaxezi acasa, cum ar fi pernele de masaj sau aparatele de reflexologie pentru picioare. Foloseste-le pentru a te ajuta sa te relaxezi si sa te simti rasfatat chiar in propria ta locuinta.

 

FOTO: serendipityprovince.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare