8 obiceiuri sanatoase pe care femeile ar trebui sa le adopte pana la 30 de ani

Frumusete & Ingrijire

#femei #medic #contraceptie #renuntare fumat #obiceiuri sanatoase femei #femei 30 ani

8 obiceiuri sanatoase pe care femeile ar trebui sa le adopte pana la 30 de ani

Adopta cat mai curand un mod de viata sanatos, deoarece la varste mai mici te adaptezi mult mai repede si iti formezi obisnuinte care raman de obicei permanente. Expertii iti recomanda o lista cu alegeri sanatoase pe care ar trebui sa le faca orice femeie pana sa implineasca varsta de 30 de ani!

Adopta cat mai curand un mod de viata sanatos, deoarece la varste mai mici te adaptezi mult mai repede si iti formezi obisnuinte care raman de obicei permanente. Expertii iti recomanda o lista cu alegeri sanatoase pe care ar trebui sa le faca orice femeie pana sa implineasca varsta de 30 de ani!

Chiar daca ai implinit deja aceasta varsta si niciuna dintre aceste deprinderi nu te caracterizeaza, este important sa retii ca niciodata nu este prea tarziu sa alegi sa traiesti sanatos.

1. Gaseste o modalitate placuta sa faci miscare

Efortul fizic te ajuta sa dormi mai bine, iti imbunatateste starea psihica si te ajuta sa ajungi si sa-ti mentii greutatea ideala, pe langa faptul ca iti tonifica musculatura. Gaseste un sport sau un tip de exercitii pe care sa iti faca placere sa le practici si nu mai amana nicio zi!

2. Bea mai multa apa

Hidratarea este extrem de importanta, te ajuta sa mananci mai putin si iti face pielea mai frumoasa si mai fina. Incearca sa consumi minimum 2 litri de apa pe zi si te vei simti mult mai bine.

3. Renunta la fumat, daca esti dependenta de acest viciu

Fumatul este un obicei foarte daunator pentru sanatate. Poate cauza afectiuni ale plamanilor sau ale sistemului respirator, scade imunitatea si imbatraneste prematur tenul. De ce sa nu renunti chiar acum la acest viciu?

4. Stai mai mult in picioare

Medicii au dezvaluit ca statul pe scaun poate fi cauza unor boli de inima, a diabetului si a obezitatii. Incearca sa eviti sedentarismul si fa cat mai multa miscare. Chiar daca esti la birou, mai ridica-te din cand in cand sa te intinzi si sa stai in picioare cateva minute.

5. Gaseste cea mai buna metoda contraceptiva pentru tine

Bineinteles ca nu iti doresti sa ramai insarcinata la voia intamplarii, iar asta inseamna ca va trebui sa alegi metoda contraceptiva care ti se potriveste cel mai bine. Informeaza-te si consulta un medic specialist inainte de a decide cum sa te protejezi de sarcini nedorite.

6. Nu consuma alcool decat in cantitati moderate

In privinta alcoolului, exista o regula pe care ar trebui ca toata lumea sa o respecte: nu consuma mai mult de 7 bauturi pe saptamana si niciodata mai mult de 3 intr-o singura zi. Astfel, vei fi ferita de evenimente nefericite cum sunt varsaturile, care iti pot produce adevarate blocaje energetice, te deshidrateaza si cresc riscul afectiunilor cardiace.

7. Informeaza-te cu privire la istoricul medical al familiei tale

Exista foarte multe afectiuni care se transmit pe cale ereditara sau la care esti predispusa genetic. Afla ce istoric medical au cei din familia ta, pentru a sti la ce pericole esti expusa prin prisma ADN-ului si pentru a te feri de ele.

8. Gaseste un medic pe placul tau

Foarte multe persoane intampina probleme in a-si gasi un doctor compatibil si se limiteaza la a avea o relatie fictiva cu un medic de familie, ale carui sfaturi nu sunt aproape niciodata ascultate. Este atat de important sa iti verifici constant starea de sanatate si sa iti tratezi corespunzator orice afectiune, incat gasirea unui specialist care sa aiba autoritate si credibilitate in fata ta este esentiala.

Sursa foto: digitalphotopix.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare