Frumusete & Ingrijire

#tratamente celulita #combatere celulita #celulita

8 din 10 femei au celulita! Sfaturi de la experti ca sa scapi definitiv de coaja de portocala!

Aspectul de coaja de portocala nu este specific doar femeilor care au kilograme in plus, celulita fiind des intalnita si la femeile tarse prin inel!Factorii care influenteaza aspectul de coaja de portocala al pielii includ stilul de viata, alimentatia, dar si obiceiurile de ingrijire.

Calitatea tesutului conjunctiv, chiar mai mult decât numarul de kilograme, afecteaza aspectul pielii si favorizeaza aparitia celulitei. Pentru a contribui la un aspect sanatos, uniform al pielii, este nevoie de atentie atât din exterior, cât si din interior. Din exterior este important ca pielea sa fie hidratata, dar sa si primeasca un ajutor in privinta fibrelor de colagen si elastina, care contribuie la un aspect neted al pielii. De asemenea, utile sunt si produsele care actioneaza la nivelul circulatiei, dar si cele care contribuie la eliminarea celulelor moarte, cum ar fi scruburile naturale.

De asemenea, un program regulat de exfoliere cu ajutorul unei perii stimulatoare anticelulitice si masajele specifice vor grabi estomparea efectelor vizibile ale celulitei.

Specialistii subliniaza insa ca nu este suficient sa aplici produse pentru remodelarea corporala ca rezultatele sa apara si sa fie durabile. Stilul de viata si alimentatia sunt esentiale.

 

“Factorii care favorizeaza aparitia celulitei sunt numerosi: dezechilibre hormonale, proasta vascularizatie, tonusul muscular scazut, alimentatia. Exista anumite alimente care ne pot ajuta in acest demers, cum ar fi castravetele, cu un aport hidric insemnat, semintele macinate de in – care contin fitochimicale si minerale care rebalanseaza echilibrul hormonal -, rosiile, prin continutul de licopen, o substanta care ajuta la sinteza de colagen. De asemenea, ananasul contine o substanta care are rol antiinflamator si grabeste metabolizarea grasimilor. Uleiul de cocos este foarte bun pentru piele, la fel si ceaiul verde sau cel negru”, a explicat dr. Mihaela Poterasu, medic endocrinolog, invitat al emisiunii #TraiesteVerde realizata de Vegis.ro, emisiuni care urmaresc sa aduca in atentia publicului necesitatea unui stil de viata sanatos si a obiceiurilor sanatoase, cu ajutorul expertilor in nutritie si nu numai.

Mai multe informatii despre ce este si cum se poate combate celulita, in emisiunea #TraiesteVerde ce poate fi urmarita pe pagina de Facebook Vegis.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare