Frumusete & Ingrijire

#ulei #infrumusetare # trucuri frumusete #infrumusetare corporala

7 trucuri de infrumusetare in care folosesti banalul ulei pentru gatit

Poate parea greu de crezut, dar uleiul obisnuit, cel pe care il folosesti de regula la salate, se dovedeste extrem de util si cand vine vorba despre ingrijirea trupului. Iata 7 trucuri de frumusete in care poti folosi cu succes banalul ulei.

1. Demachiant

Ai incercat vreodata uleiul ca demachiant? Poti folosi ulei de masline extravirgin. Toarna cateva picaturi pe o discheta de bumbac umezita cu apa si maseaza usor pielea pentru a indeparta urmele de machiaj. Clateste-ti apoi fata cu apa calduta. In locul uleiului de masline poti folosi ulei de avocado sau ulei de tarate de orez.

2. Antirid

Bogat in acizi grasi esentiali, polifenoli si antioxidanti, uleiul de masline ajuta la hidratarea pielii in profunzime. Vitaminele A, K si D ajuta la prevenirea si la reducerea ridurilor, combat degenerarea celulara si incetinesc imbatranirii epidermei. Seara, dupa ce te-ai spalat pe fata, maseaza-ti tenul si bustul cu ulei.

3. Calmant pentru baie

Adauga in cada cu apa cateva linguri de ulei, iar baia va fi extrem de linistitoare si iti va face pielea fina si delicata. Iti poti face singura si o masca relaxanta. Amesteca intr-un castron 3-4 linguri de miere cu o lingura de ulei si maseaza-ti pielea umeda la dus cu aceasta solutie.

4. Scrub natural

Pune intr-un bol cateva picaturi de ulei si adauga sare de mare si vei obtine un scrub delicat pentru masarea pielii, care va ajuta la hidratarea ei, dar si la imbunatatirea circulatiei sangvine. Foloseste acest tip de scrub natural o data pe saptamana.

5. Protectie pentru par

Dimineata, inainte sa mergi la plaja, maseaza scalpul cu cateva picaturi de ulei. Poti folosi si ulei de nuca de cocos, extrem de hranitor si foarte parfumat. Se reduce in acest fel riscul aparitiei matretii, iar parul devine suplu.

6. Masca de fata

Renunta sa mai cheltuiesti bani pe produsele cosmetice scumpe. Ai la indemana o multime de trucuri ieftine. Amesteca doua linguri de faina de ovaz cu o lingura de miere si cateva picaturi de ulei si maseaza-ti fata. Vei obtine un ten fin si o piele ca de bebelus.

7. Manichiura

Piele uscata si cuticule inflamate? Pune o lingurita de ulei de masline in vasul in care iti vei inmuia mainile inainte de manichiura. Poti face acelasi lucru si atunci cand iti faci pedichiura, daca ai calcaiele uscate. Adauga si cateva picaturi de ulei de lavanda.

Sursa foto: farmaderbe.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare