Frumusete & Ingrijire

#albirea dintilor #dinti #periaj dentar #dantura #dinti albi #albire dinti

7 secrete ale albirii dintilor

Oricat de sanatosi ar fi dintii tai, este imposibil ca acestia sa ramana in permanenta albi si stralucitori. Ingalbenirea usoara a dintilor apare destul de usor, ca urmare a stilului de viata pe care il ai, a alimentelor pe care le consumi frecvent, dar poate fi cauzata si de anumite medicamente. Descopera cateva secrete practice de a dintilor!

1 de albire pentru acasa

In cazul in care petele de pe dinti sunt superficiale, ele pot fi indepartate cu ajutorul produselor de albire profesionale care se folosesc acasa. Exista kituri speciale (kituri ) care contin toate produsele necesare, dar si instructiunile pentru realizarea corecta a albirii.

Se pot folosi paste de dinti, geluri bazate pe peroxid, precum si benzi de albire a dintilor, in functie de preferinte si nevoi.

2 Periajul des si corect, cu paste speciale de dinti

In cazul in care ai grija sa periezi dintii de cel putin 2 ori pe zi, in mod corect, folosesti apa si ata de gura zilnic si cumperi o pasta speciala de dinti, care contine agenti de albire, atunci petele mici si neplacute de pe dinti vor deveni istorie.

3 Alimente care albesc dintii

Chiar daca majoritatea alimentelor pateaza dintii sau favorizeaza aparitia tartrului, exista cateva care au, pe langa beneficii pentru sanatate, si rolul de albire a dintilor.

Merele, telina, patrunjelul, frunzele de salvie , perele si morcovii provoaca secretia unei cantitati mari de saliva, care ajuta la spalarea si curatarea substantelor ramase pe dinti dupa ce mananci. Saliva neutralizeaza si acidul care determina aparitia cariilor dentare.

4 Evitarea alimentelor care pateaza dintii

Asa cum exista alimente care albesc dintii, sunt si unele care dauneza culorii acestora. Consumul lor trebuie limitat sau evitat, pe cat posibil.

Este vorba de produse precum cafea, bauturi inchise la culoare - cola, sucuri, vin rosu, coniac etc., sucuri naturale de fructe; sfecla si fructe de culoare inchisa (in special cele de padure), dar si alte alimente care au pigmenti puternici.

5 Renunta la fumat

Tigarile sunt cel mai mare dusman al danturii. Acesta nu numai ca determina coloratia dintilor, dar favorizeaza aparitia cariilor si a altor . Daca stai la distanta de fumat, atunci elimini una dintre cauzele principale ale ingalbenirii dintilor.

6 Fii atenta la medicamentele care ingalbenesc dintii

Exista medicamente care determina coloratia dintilor - unele antibiotice (tetraciclina), antihistaminice (pentru alergii), pentru hipertensiune, antipsihotice. Si excesul de fier sau de fluoride din organism poate determina patarea lor.

Acelasi efect il pot avea si apele de gura care contin clorhexidina sau clorura de cetilpiridiniu. In cazul in care esti nevoita sa iei aceste tratamente, poti vorbi cu stomatologul pentru sedinte speciale de albire sau pentru imbracarea dintilor mai afectati.

7 Trucuri naturiste pentru albirea dintilor

Zeama de lamaie, bicarbonatul de sodiu sau sarea de bucatarie sunt trei produse folosite inca din vremuri stravechi pentru asigurarea luciului dintilor si a albului stralucitor. Ele se folosesc in timpul periajului dentar , avand rol abraziv si de indepartarea a petelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare