Frumusete & Ingrijire

#riduri #aparitie riduri #obiceiuri proaste riduri #factori aparitie riduri

7 obiceiuri proaste care iti fac riduri. Renunta la ele rapid!

Ridurile sunt un semn clar ca pielea a inceput sa imbatraneasca. Sunt inevitabile dupa o anumita varsta, dar ce ne facem daca ele incep sa apara mult prea devreme? Sunt, de fapt, rodul stilului de viata dezordonat si a unor obiceiuri proaste. Iata ce trebuie sa faci ca sa previi aparitia lor:

1. Fumatul

Fumatul este cea mai frecventa cauza a ridurilor. Potrivit dermatologilor citati de womenshealthmag.com, s-au facut studii care au demonstrat ca acest viciu duce la aparitia micutelor santuri inestetice de pe fata. Renunta, asadar, la fumat si vei avea o piele mai intinsa si mai fina.

2. Alimentatia

Exista o vorba in popor care spune ca "esti ceea ce mananci". Asadar, o alimentatie dezechilibrata duce la pierderea elementelor esentiale ale pielii sau la distrugerea lor. Moleculele din zahar, spre exemplu, ataca elastina si colagenul, iar pielea devine mai rigida si incepi sa capeti cearcane si pungi inestetice sub ochi.

3. Bautura

Orice fel de alcool deshidrateaza pielea, explica chirurgul estetician James C. Marotta. Cu timpul, pielea isi va pierde elasticitatea si vor aparea ridurile. In plus, alcoolul scade nivelul vitaminei A din organism, care este un antioxidant foarte important pentru pielea ta. Lipsa vitaminei A se va vedea rapid pe chipul tau!

4. Guma de mestecat

Poate nu o sa-ti vina sa crezi, dar guma de mestecat produce un tip de rid care apare in special in zona inferioara a gurii, la barbie.

5. Machiajul

Daca adormi fara sa te fi demachiat n-ar trebui sa te mai miri ca ai inceput sa capeti mici liniute in coltul ochilor. Fardurile si praful intra in piele si distrug colagenul. Asadar, curata si hidrateaza-ti pielea in fiecare seara.

6. Cosurile si punctele negre

Daca esti una dintre acele persoane obsedate sa isi scoata toate punctele negre intr-un mod brutal si nu cu produsele care ajuta la eliminarea lor in mod natural atunci sa te astepti curand sa ai si riduri, nu doar semne si cicatrici.

7. Soarele

Foloseste creme de protectie solara. Soarele este un mare dusman al pielii, oricat de mult ti-ar placea cum arata pielea bronzata. Pentru o zi obisnuita alege o crema cu factor de protectie 30 care sa contina si oxid de zinc.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului