Frumusete & Ingrijire

#tratamente naturiste #remedii naturiste #intarire unghii #tratamente unghii

6 tratamente naturiste pentru intarirea unghiilor

Mainile sunt o carte de vizita, asa ca trebuie sa dai mare atentie modului in care le ingrijesti. Nu da atendie doar pielii, ci si unghiilor. Iata 6 tratamente care te vor ajuta sa ai unghii sanatoase si frumoase:

Uleiul de masline

Unghiile fragile devin mai rezistente daca le tratezi cu ulei de masline. Incalzeste usor 100 de mililitri de ulei de masline si tine pret de 5 minute unghiile inmuiate. Daca ai, adauga si 5 picaturi de ulei de lavanda, care va ajuta la fortifierea unghiilor. Repeta operatiunea cateva zile la rand.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin intareste unghiile si le ajuta sa creasca mai repede. Aplica cu o pensula pentru desen ulei de ricin ca atunci cand ai vrea sa iti dai unghiile cu oja. Insista la radacina unghiei si lasa uleiul aproximativ o ora, apoi spala-te bine. Ca sa obtii rezultate, repeta tratamentul cel putin o luna zi de zi.

Vitamina A uleioasa

Maseaza cu vitamina A uleioasa unghiile casante sau cele care se exfoliaza rapid. Solutia va intari unghiile si te va ajuta sa inlaturi cu usurinta cuticulele. Vitamina A se gaseste in farmacii si este un tratament extrem de ieftin.

Zeama de lamaie

Zeama de lamaie este unul dintre cele mai la indemana tratamente naturiste pentru intaririea si stimularea cresterii unghiilor. Freaca zilnic mainile, timp de o saptamana, cu suc de lamaie proaspat. Vei vedea ca unghiile devin mai rezistente si mai albe.

Galbenus de ou

Freaca un galbenus de ou cu cateva picaturi de ulei de ricin. Unge cu o pensula fiecare unghie in parte si asteapta un sfert de ora, dupa care spala-te bine pe maini. Repeta operatiunea de trei ori pe saptamana si vei obtine unghii mai tari.

Ulei de migdale

Un alt tratament eficient pentru hidratarea unghiilor si a mainilor este cel obtinut din amestec de miere si ulei de migdale. Aplica tratamentul seara si acopera-ti mainile cu manusi din bumbac peste noapte.

Atentie! Pentru rezultate optime e indicat sa eviti utilizarea lacurilor de unghii in perioada tratamentului, iar la treburile casnice foloseste manusi de cauciuc.

Sursa foto: saloane-bucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului