Frumusete & Ingrijire

#sanatate #frumusete si ingrijire #ingrijire piele #ingrijire piele toamna

6 sfaturi pentru ingrijirea pielii toamna

Sezonul rece iti bate la usa, iar pielea ta are nevoie de o ingrijire speciala. Daca pana acum ti-ai etalat cu mandrie bronzul obtinut pe parcursul verii si nu acordai foarte multa atentie ingrijirii pielii, din momentul in care pielea se raceste, tenul tau are nevoie de o ingrijire speciala. Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru a mentine frumusetea si hidratarea pielii in toamna care se apropie.

Bea multa apa

Nu uita ca hidratarea incepe din interior si ca fara sa consumi suficiente lichide, pielea ta va avea de suferit. Consuma apa, ceaiuri, limonada sau alimente hidratante (castravete, rosii, pepene verde etc). Daca vei incepe sa consumi mai mult din aceste produse, vei incepe sa observi cum pielea ta va arata mai bine si va fi mai elastica in mai putin de o saptamana.

Schimba demachiantul

Din cauza ploilor si a temperaturilor mai scazute, pielea ta va avea tendinta sa se usuce, chiar daca in mod obisnuit aceasta este mixta, normala sau chiar grasa. Opteaza pentru un demachiant cu o consistenta mai cremoasa si mai grasa, pe care sa il folosesti in fiecare seara si dimineata.

De asemenea, in locul lotiunii tonice cu alcool pe care o utilizai vara, pentru a scapa de excesul de sebum, opteaza pentru una hidratanta, fara alcool.

Opteaza pentru o crema mai grasa

Din aceleasi motive ca cele evidentiate mai sus, pielea ta va avea nevoie de mai multa hidratare in aceasta toamna. Aplica o crema mai grasa in fiecare seara si dimineata si inlocuieste, de asemenea, si baza de machiaj. Nu iti fie teama ca tenul va avea un luciu neplacut. Daca este uscata, pielea va absorbi rapid grasimile. Daca acest lucru nu se intampla nici dupa 10 minute, sterge excesul cu o discheta demachianta din bumbac, iar apoi aplica fondul de ten.

Seara, ar fi bine sa lasi stratul de crema mai gros si sa elimini excesul dupa aproximativ 40 de minute.

Evita apa fierbinte

Vei fi tentat probabil sa te incalzesti printr-o baie fierbinte, insa acest lucru nu va face decat sa iti distruga celulele pielii si sa iti usuce pielea. Cel mai bine este sa faci baie cu apa calduta sau, eventual, dupa o baie fierbinte, sa iti rasfeti pielea cu un ulei special pentru hidratare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare