Frumusete & Ingrijire

#medic longeviv #secrete anti-imbatranire #longevitate #medic

6 secrete anti-imbatranire de la cel mai longeviv medic din lume. La 103 ani nici nu se gandeste la pensie!

"Fa din fiecare zi o provocare si munceste, in acest fel nu vei imbatrani niciodata!", este unul dintre secretele care l-au facut pe medicul japonez Shigeagi Hinohara sa profeseze medicina si la varsta de 103 ani, la Spitalul St. Luke International din Tokyo. Descopera si alte secrete pentru o viata lunga si fericita aferite de Shigeagi:

Ai grija sa ai o greutate in limitele normale

"Toti oamenii care traiesc mult au un lucru in comun: niciunul nu este supraponderal", este una dintre formulele sale anti-imbatranire, potrivit exainer.com.

Medicul, care are aceeasi greutate de la varsta de 30 de ani, 60 de kg, bea, la micul dejun, o cafea, un pahar cu lapte si suc de portocale, in care pune o lingura cu ulei de masline. La pranz i se intampla sa nu manance nimic, daca este ocupat, dar in mod normal serveste prajituri si lapte, pastrand pentru cina legume, peste si orez. De 2 ori pe saptamana mananca si 100 de grame de carne slaba.

Fa ceea ce iti place

Energia vine din starea de bine, nu din a manca mese imbelsugate si a dormi mult, crede medicul, care ne aminteste de perioada copilariei, cand ne luam cu joaca si uitam de multe ori sa mancam sau sa dormim, atitudine pe care o putem avea la orice varsta. De asemenea, trebuie sa vedem partile bune din toate lucrurile rele care ni se intampla.

Urca pe scari

"Ca sa ramai sanatos, intotdeauna urca scarile si cara-ti singur bagajele" este un alt sfat al medicului, publicat in cartea sa "Living long, living good"/ "A trai mult, a trai bine", vanduta in peste 1,2 milioane de exemplare.

Fa-ti intotdeauna planuri

Nu te lasa purtat in voia sortii, ci planuieste clar ceea ce ai de facut. De exemplu, in anul 2009 agenda medicului Shigeagi Hinohara era plina de planuri pana in 2014.

Nu te grabi sa iesi la pensie

In opinia longevivului medic, oamenii nici nu ar trebui sa se pensioneze, insa daca tin neaparat sa faca acest lucru, este bine sa amane cat mai mult momentul, dupa 65 de ani, care este si varsta de pensionare in Japonia. De asemenea, sunt importante si activitatile de voluntariat, lucru pe care dr. Hinohara il face cu placere de aproape 40 de ani.

Depaseste durerea prin distractie

Pe principiul sa faci haz de necaz se ghideaza si medicul japonez, care spune ca remediul cel mai bun impotriva suferintei e ...distractia! "Cand un copil are o durere de dinti si se joaca, uita de ea. De ce sa nu ii urmam exemplul?"

In Japonia, peste 20.000 de persoane au peste 100 de ani, conform ultimelor statistici.

Sursa foto: artturi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare