Frumusete & Ingrijire

#greutate #metabolism #greutate corporala #greutate genetica

6 lucruri pe care nu le stiai despre greutatea ta

Stiai ca greutatea este genetica, ca metabolismul poate fi schimbat sau ca poti slabi in timpul somnului? Afla mai jos cum functioneaza organismul uman si cum sa lupti impotriva kilogramelor in plus!

Greutatea este genetica. Specialistii au descoperit ca greutatea corporala este intr-adevar genetica. Persoanele supraponderale sau obeze sunt mult mai predispuse sa nasca copii supraponderali sau obezi. De asemenea, si diabetul, o afectiune des intalnita in randul acestor persoane, risca sa fie transmis mai departe mostenitorilor.

Vestea buna este ca aceasta predispozitie genetica poate fi tratata, iar persoanele cu membri ai familiei predispusi la anumite afectiuni pot lua masuri de prevenire.

Unele persoane au mai multe celule de grasime. Exista foarte multe persoane care pur si simplu au in organism mai multe celule de grasime. Chiar daca au scazut in greutate cu cateva kilograme, celulele de grasime raman, ceea ce atrage depozite de grasime mai mari.

Celulele noi de grasime se dezvolta in timpul copilariei, insa se opresc din dezvoltare in adolescenta. Astfel, persoanele care au mai multe celulele grase le-au produs la varste foarte fragede, incepand de la doi ani. Productia de celulele grase este rapida, chiar si atunci cand aportul de calorii este redus.

Metabolismul poate fi schimbat. Stilul de viata si alimentatia pot schimba metabolismul organismului, chiar si la varste mai inaintate. Specialistii atrag insa atentia ca acest lucru este mult mai greu de realizat atunci cand persoana in cauza este supraponderala sau obeza.

Kilogramele in plus incetinesc metabolismul si cu cat se acumuleaza mai multe depozite de grasime, cu atat este mai dificil sa fie eliminate. Cea mai buna metoda de accelerare a metabolismului este miscarea realizata regulat.

Stresul ingrasa. Stresul stimuleaza poftele alimentare, in special de dulciuri si carbohidrati, care calmeaza hormonii stresului. Acesti hormoni insa transforma alimentele in grasimi care se depun. Viata moderna este sedentara, iar caloriile pe care nu le consumam se acumuleaza in jurul taliei.

Astfel, pe langa o alimentatie echilibrata si multa miscare, este foarte important sa incerci sa reduci stresul si sa iti faci mai mult timp pentru tine si nevoile tale.

Obiceiurile mamei din timpul sarcinii au o influenta majora. Fumatul sau consumul de alcool in timpul sarcinii sunt obiceiuri extrem de periculoase pentru fat. In plus, mamele care se ingrasa foarte mult in timpul sarcinii au un nivel crescut de glucoza si acizi grasi care sunt transmisi mai departe fatului. Aceste molecule stimuleaza eliberarea de proteine care controleaza metabolismului organismului.

Este astfel important ca viitoarea mamica sa aiba grija la alimentele pe care le consuma in timpul sarcinii, adoptand o dieta sanatoasa.

Somnul slabeste. Lipsa somnului afecteaza echilibrul hormonal, ceea ce duce la scaderea nivelului de leptina, un hormon al satietatii, si la marirea nivelului de grelina, un hormon al foamei. Astfel, atunci cand dormim mai putin, mancam mai mult, chiar daca nu ne este foame.

Sursa foto: onetwofive.me

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului