Frumusete & Ingrijire

#frumusete #ingrijire par #ingrijire piele #adolescente

5 trucuri de frumusete pentru adolescente

Foarte multe femei au inceput sa apeleze la produsele de make-up inca din adolescenta, insa practica aceasta nu ar trebui incurajata. Tineretea are farmecul sau aparte, iar in aceasta perioada nu este nevoie de prea multe corecturi sau machiaj, deoarece frumusetea inseamna naturalete si prospetime.

Iata cum frumusetea adolescentina poate fi scoasa in evidenta cu niste trucuri simple, dar extrem de eficiente.

1 Foloseste balsamul de buze si renunta la ruj

Lipsa de experienta in folosirea produselor de make-up le poate face pe adolescente sa aleaga gresit nuanta de ruj si, in loc sa se infrumuseteze, vor obtine efectul contrar, de imbatranire. Daca vrei sa eviti neplacerile de acest tip, ar fi mai bine sa folosesti un simplu balsam de buze. Pe langa faptul ca iti protejezi pielea fina a buzelor si le hidratezi, vei avea un look proaspat si senzual.

2 Nu apela la fondul de ten

In adolescenta foarte tinere sunt tentate sa foloseasca fondul de ten, din cauza ca transformarile hormonale aduc cu ele o multime de neplaceri, printre care si aparitia acneei.

Aparitia cosurilor le da multa bataie de cap tinerelor, insa folosirea fondului de ten nu reprezinta solutia acestei probleme, deoarece aceasta va astupa porii si lucrurile se pot complica si mai mult. Cel mai bine ar fi sa apelezi la tratamentele naturiste, infuziile cu ceai de musetel si exfolierea spatamanala a tenului.

3 Renunta la blush

La fel ca si fondul de ten, blush-ul poate astupa porii si va agrava eventualele probleme de acnee. Daca iti doresti un look de tip cabaret, cu pometii usor colorati, ai la indemana o metoda naturala, foarte simpla: ciupeste-te usor de pometi, astfel incat pielea sa se inroseasca vizibil.

4 Ingrijeste-ti sprancenele

Chiar daca nu folosesti foarte multe produse de make-up in adolescenta, este indicat sa ai grija de propria persoana. Pensatul sprancenelor va trebui sa faca parte din ritualurile saptamanale de frumusete.

5 Ingrijeste-ti tenul

In adolescenta este mult mai usor sa iti ingrijesti tenul, mai ales ca pielea este foarte elastica si nu te confrunti cu problema ridurilor. Si dupa cum se tot subliniaza in ultima vreme, frumusetea vine din interior. Asa ca, ai mare grija si la alimenatie!

Consuma cat mai multe fructe si legume proaspete si hidrateaza-te corespunzator.

Sursa foto: missteengreatbritain.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului