Frumusete & Ingrijire

#ingrijire piele #aromoterapie #baia japoneza #bai de frumusete

5 tipuri de bai de frumusete

Baile in cada sunt cu adevarat calmante si revigorante. Ne ajuta sa ne simtim in sigurata si fara griji. Apa este un element al naturii care ne linisteste, insa in acelasi timp ne face sa ne simtim mai frumosi.

Daca in apa din cauda mai adaugi si spuma de baie, uleiuri esentiale sau saruri, vei beneficia de un tratament demn de un rege. Poti creea astfel propriul sanctuar, care it va relaxa trupul si spiritul.

Iata mai jos cinci tipuri de bai care iti vor stimula frumusetea:

Baia japoneza. Pentru japonezi, apa este un element sacru. In mod traditional, apa este privita ca o cale de bunastare. Ritualurile de frumusete si purificare pentru corp, minte si suflet sunt la ordinea zilei in Japonia si au si o importanta religioasa.

Inainte de a baie in cada, este recomandat sa faci intai un dus. Apa din cada trebuie sa fie foarte calda, intre 40 si 60 de grade. Cufunda-te total in apa, pana la barbie. Pe masura ce corpul se obisnuieste cu temperatura ridicata a apei, gandurile tale sunt stimulate la maxim.

Baia este si un loc potrivit pentru meditatie, iar baile japoneze sunt instalate adesea in gradini luxuriante. Pentru a creea aceasta atmosfera la tine acasa, aprinde cateva lumanari parfumate, adauga in apa cateva picaturi de ulei esential de cedru si bucura-te de cateva momente de relaxare.

Baia cu alge. Acest tip de baie este bazat pe alge si sare de mare. Baia cu alge este revigoranta si la indemana oricui datorita ingredientelor simple care se gasesc in orice plafar. Cu bani putini poti recrea atmosfera de spa la tine acasa.

Baia de alge ajuta si la detoxifierea organismului si incarca pielea cu ioni negativi. Alegele si sarea de mare sunt bogate in uleiuri si minerale esentiale, care au proprietati de reintinerire, revigorare si detoxifiere. Este ideala pentru persoanele obosite.

Trebuie insa eviti astfel de bai daca esti alergic la iod sau suferi de afectiuni tiroidiene.

Baia aromaterapeutica. Acest tip de baie foloseste uleiuri esentiale care stimuleaza simtul mirosului si care au calitati terapeutice. Unele uleiuri esentiale sunt relaxante, precum cele de lavanda, portocala, ylang ylang, altele sunt tonifiante precum cele de bergamota sau grapefruit, iar altele sunt revigorante, precum cel de menta.

Pentru o asfel de baie, tot ce trebuie sa faci este sa dizolvi cateva picaturi din uleiul esential ales in apa din cada.

Baia in lapte. Baia in lapte este asociata cu tratamentele de infrumusetare la care apelau personaje precum Cleopatra. Cleopatra avea insa dreptate: laptele este extrem de benefic pentru piele. Dupa o baie in lapte, pielea este moale, hidratata si fina.

Astfel, atunci cand iti faci baie in cada, adauga in apa si cateva cani de lapte. De asemenea, pentru un efect asemanator, poti adauga si o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu.

Baia cu spuma. Spuma colorata si apa calda reprezinta o combinatie de milioane. Stimuleaza instant spiriul si reda o stare buna. Alege o spuma de baie colorata si cu un miros imbatator si vei avea parte de una dintre cele mai relaxante bai.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare