Frumusete & Ingrijire

#sanatate #stare de sanatate # sfaturi sanatate

5 sfaturi pentru o stare de sanatate mai buna

Sezonul rece atrage dupa sine slabirea sistemului imunitar si o capacitate mai scazuta a organismului de a lupta impotriva bolilor. Totusi, exista cateva trucuri care lucreaza in beneficiul tau si care te vor ajuta sa te simti mai bine, mai sanatos.


1. Consuma ceai verde


Atunci cand te simti stresat sa obosit, consuma o ceasca cu ceai verde. Acesta este plin de antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi si a imbatranirii premature. Mai mult decat atat, ceaiul verde contine elemente care iti ofera energie si care te ajuta sa te simti mai bine pe parcursul intregii zilei. Este indicat sa consumi maxim doua cesti de ceai verde pe zi, datorita concentratiei puternice de ingrediente active.


2. Fa exercitii de stretching


Exercitiile de stretching nu sunt recomandate doar inainte de un efort fizic intens. Acestea relaxeaza musculatura si sunt de folos in special persoanelor sedentare. Cateva exercitii de stretching nu presupun un efort mare. In plus, nu ai nevoie de un spatiu special sau de echipament profesionist. In numai 10 minute poti efectua cele mai importante exercitii de stretching, dupa care te vei simti mult mai relaxat.


3. Bea suficienta apa


Hidratarea este de mare ajutor in mentinerea frumusetii si elasticitatii pielii, reduce rapid durerile de cap si te ajuta sa ai mai multa energie. Incearca sa consumi cat mai multa apa (de preferat doi litri zilnic) pentru a te simti bine si pentru a avea un aspect frumos si sanatos.


4. Fa o baie fierbinte


Umple cada cu apa, adauga o cana cu sare grunjoasa, trei picaturi de ulei esential si bucura-te de cateva clipe de relaxare.

Acest tratament iti va relaxa musculatura si te va ajuta sa previi racelile si problemele respiratorii. In plus, te va ajuta sa dormi mai bine seara.


5. Consuma boabe


Fasolea, mazarea si lintea sunt doar cateva dintre alimentele care contin proteine si care te ajuta sa ai o masa musculara puternica. Consuma aceste produse cel putin o data pe saptamana pentru a te simti mai bine si pentru a fi mai sanatos.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare