Frumusete & Ingrijire

#combatere celulita # cum scapi de celulita #celulita

5 sfaturi care te vor ajuta sa scapi de celulita pentru totdeauna!

Celulita este inamicul oricarei femei, chiar si al celor care arata ca trase prin inel. "Coaja de portocala" este enervanta si inestetica, insa nu este imposibil de tratat. Iata ce trebuie sa stii despre celulita ca sa reusesti sa invingi odata pentru totdeauna de acest cosmar:

1. Nu mai folosi creme si lotiuni

Cremele care promit ca elimina celulita sunt egale cu zero. Nu te lasa vrajita de zecile de reclame la astfel de produse pentru ca nu au niciun efect. Tratarea celulitei pe exterior nu are nimic de a face cu adevarata cauza a acestei afectiuni. Daca grasimea s-ar inlatura cu o simpla crema atunci peste tot am vedea numai femei slabe si frumoase ca in reclamele cu pricina. Cremele schimba pe moment doar modul in care arata pielea, asa ca nu mai da banii pe lotiunile-minune fiindca nu folosesc la nimic!

2. Tratamentele Spa nu functioneaza

Masajul anticelulitic, impachetarile si tratamentele Spa sunt dureroase si riscante si singurul lor efect este diminuarea bugetului, nu si a stratului de grasime. Masajele si tratamentele te pot ajuta doar sa imbunatatesti temporar aspectul valurit al pielii.

3. Celulita nu se mosteneste

Daca mama a avut celulita, nu inseamna ca si fiica va fi stigmatizata cu aceeasi "coaja de portocala". Asta pentru ca celulita nu se mosteneste pe cale genetica, motiv pentru care poti scapa de ea fara probleme. Totul este sa gasesti solutia cea mai buna pentru a-ti tonifia muschii din zona cu probleme.

4. Fa multa gimnastica

Trebuie sa stii ca niciodata nu e prea tarziu sa incepi sa "lucrezi" celulita, mai ales ca aceasta este o problema care tine de structura musculara si poate asadar sa fie rezolvata prin exercitii. Si slabeste! Adica, incearca sa scazi grosimea stratului de grasime din zonele afectate. Pentru asta e nevoie de o nutritie sanatoasa care sa sporeasca nivelul arderilor din organism.

Lipsa de miscare si statul pe scaun vreme indelungata duc la agravarea aspectului de coaja de portocala. Iar celulita este cauzata de atrofia musculara, o afectiune care apare atunci cand muschii incep sa se atrofieze din lipsa de miscare. Asadar, miscarea este principala modalitate care te va ajuta sa scapi de "bureteii" de pe solduri si de pe coapse. Exercitiile sunt menite sa se concentreze pe tonifierea, modelarea si liftingul zonelor cu probleme si, astfel, aspectul capitonat al pielii va disparea foarte usor.

5. Ai grija ce mananci

Mancarurile procesate si semipreparatele sunt cele care promoveaza cel mai aprig celulita. Aceste alimente contin zahar in exces, sodiu si chimicale care dau peste cap functiile normale ale organismului si lasa loc celulitei si grasimii corporale sa se instaleze. Evita sa mananci chipsuri, covrigei, mancare prea sarata, dulciuri sau cartofi prajiti. Adica, exect ceea ce stiai clar ca nu ai voie! In schimb, o alimentatie sanatoasa, bogata in antioxidati si nutrienti, ii va permite corpului tau sa produca suficient colagen pentru a scapa natural de celulita.

Si, daca te consoleaza cu ceva, aproape 90% dintre femeile din intreaga lume au celulita!

Sursa foto: salonmagicbody.ro
Autor: Gabriela Jianu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare