Frumusete & Ingrijire

# remedii cadere par #alimente par #cadere par #par

5 alimente care stopeaza caderea parului

Te-ai periat si ai vazut ca iti cade mai mult par decat de obicei? Nu te impacienta, caci milioane de oameni de pe intreaga planeta se confrunta cu aceasta problema, din diferite cauze ( de la o alimentatie slaba in vitamine, pana la somn insuficient si anumite boli).

Poti ameliora din problema cu ajutorul alimentelor. Iata ce trebuie sa consumi:

Somon


Un aliment sanatos, bogat in acizi grasi Omea 3 si alte vitamine si minerale esentiale pentru par, somonul este un aliment esential care previne caderea parului. Contine si proteine, utilizate de catre organism pentru producerea keratine, substanta esentiala pentru par.

Il poti consuma de doua-trei ori pe saptamana. Somonul este ideal si pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

Spanac

Mai multe cercetari au evidentiat faptul ca femeile care au un deficit de fier si de vitamina D se confrunta mai des cu caderea parului. Includerea in alimentatia zilnica a spanacului le va ajuta sa amelioreze problema, spanacul fiind o sursa bogata de fier si de vitamina C, vitamina care ajuta la absorbtia fierului de catre organism.

Fructele de mare

Un super aliment util in combaterea si prevenirea caderii parului il reprezinta scoicile. Aceste fructe de mare sunt foarte bogate in zinc, substanta importanta pentru sanatatea parului.

Mierea


Cand este folosita pentru masti de par, mierea este solutia perfecta pentru persoanele care au firele de par subtiri. Un studiu efectuat pe persoane care sufereau de dermatita seboreica, boala asociata si cu caderea parului, s-a observat, dupa numai o luna, ca aceste persoane nu mai pierdeau atat de multe fire din podoaba capilara. Mierea trebuie sa fie inclusa in alimentatia zilnica.

Nucile


Bogate in uleiuri esentiale Omega 3 si Omega 6, nucile sunt unele dintre cele mai bune alimente contra caderii parului. Aceste fructe oleaginoase contin si antioxidanti, de aemenea substante benefice pentru par. In afara de par poti include in alimentatie si seminte de susan, mac, seminte de floarea-soarelui si de struguri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare