Frumusete & Ingrijire

# remedii vergeturi #tratament vergeturi #remedii naturiste #tratamente naturiste #vergeturi

3 tratamente naturale pentru vergeturi. Eficiente si ieftine!

Inesteticele vergeturi iti dau batai de cap chiar si cand ai obtinut silueta la care visai. Urmele eforturilor tale sunt insa vizibile, dar vestea buna este ca mama natura te poate ajuta sa scapi de ele. Iata trei tratamente eficiente, care te vor scuti de investii uriase in creme care promit multe, dar fac putine:

1. Tratament cu zahar 

Prepara o masca-tratament dintr-o lingura de zahar, una de ulei de masline, sucul de la o jumatate de lamaie si o capsula de vitamia E pe care o poti lua de la farmacie. Cel mai bine ar fi sa folosesti  perie de masaj care sa puna in miscare circulatia sangelui pentru a revigora zonele afectate. Maseaza 3-5 minute si aplica tratamentul de 3-4 ori pe saptamana. Dupa o luna vor incepe sa se vada rezultatele. 

2. Tratament cu ceapa 

Un tratament mai complicat, insa eficient, este cel cu ceapa rosie. Acesta presupune mai multe etape: in primul rand, taie doua cepe rondele si maseaza zonele afectate cu leguma in stare naturala. Apoi ia rondelele si da-le prin blender pana obtii o pasta. O lasi la scurs. Pasta o aplici pe zonele afectate si lasi sa actioneze cateva zeci de minute, chiar si o ora. Sucul obtinut il poti folosi pentru a pune comprese peste noapte pe zonele afectate. Daca ti-e teama de miros, pune cateva picaturi de lamaie. Repeta la doua zile, timp de 4-5 saptamani. 

3. Tratament cu pudra de mimoza

Unul dintre remediile naturale, dar exotice, folosite de femeile mexicane de zeci de ani este pudra de mimoza mayam. Este folosita si de actrite celebre, printre care frumoasa Salma Hayek. Pudra, pe care o poti gasi la farmaciile naturiste, se amesteca cu putina paa, pana devine o pasta. Se aplica pe zonele afectate, unde stimuleaza productia de colagen. De asemenea, se foloseste timp de 3-5 saptamani inainte ca efectele sa fie vizibile. 

Important de retinut ca orice tratament are efect daca este folosit din timp, adica atunci cand vergeturile sunt inca rosiatice. Odata albita pielea, este mai dificil sa scapati de ele, insa o piele puternic hidratata si detoxifiata va arata atat de bine incat vergeturile vor fi practic invizibile. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare