Frumusete & Ingrijire

#crema naturala #retete laptisor matca #laptisor matca #apiland #infrumusetare

3 retete de infrumusetare cu laptisor de matca

Laptisorul de matca e o adevarata binecuvantare pentru ten si par. Previne aparitia ridurilor si le diminueaza pe cele existente, hidrateaza si catifeleaza pielea, stimuleaza cresterea parului si elimina matreata. Cu alte cuvinte, o multime de efecte benefice.

Specialistii indica utilizarea laptisorului de matca pur, ecologic, intrucat este testat si certificat astfel incat nu risti sa fii pacalit si, in loc sa iti faci bine, iti faci mai mult rau. Iata cateva retete pe baza de laptisor de matca crud pe care le poti prepara acasa:

1. Reteta pentru eliminarea matretii

Stresul, schimbarile hormonale sau chiar si lipsa vitaminei B pot favoriza dezvoltarea matretii. Nu este o  rusine, insa este inestetica motiv pentru care oricine isi doreste sa scape de ea cat mai repede. Daca te confrunti cu o astfel de problema, prepara-ti o masca de par.

Ai nevoie de:

Amesteca toate aceste ingrediente intr-un bol curat, apoi aplica masca pe par incepand de la radacina pana inspre varfuri. Lasa sa actioneze un sfert de ora, apoi spala-ti parul cu un sapun cu miere si laptisor de matca. Repeta acest tratament o data la 10 zile.

2. Reteta pentru ten catifelat

Cine nu isi doreste sa aiba un ten ca de bebelus? Ei bine, se poate! Tot cu ajutorul laptisorului de matca, intrucat acesta hidrateaza pielea, o revitalizeaza si ii reda tonicitatea, elimina ridurile si ii confera tenului un aspect fin, catifelat. Iti poti crea simplu o crema suta la suta naturala.

Ai nevoie de:

  • 1 g laptisor de matca pur ApiLand
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita ulei camforat

Amesteca ingredientele astfel incat sa obtii o pasta pe care aplic-o pe fata si de jur imprejurul ochilor, evitand contactul cu mucoasa conjunctiva. Lasa crema sa actioneze timp de jumatate de ora, apoi indeparteaz-o cu apa calduta.

3. Reteta pentru eliminarea acneei

In adolescenta si nu numai cosurile pot deveni o problema greu de indurat. Insa si pentru aceasta exista un leac. Laptisorul de matca pur are capacitatea de a echilibra secretia de sebum vinovata pentru dezvoltarea acneei. Daca te confrunti cu un ten cu cosuri, pregateste-ti o crema de fata proaspata si naturala.

Ai nevoie de:

  • 1 g laptisor de matca pur ApiLand
  • 2 linguri gel aloe vera

Amesteca bine cele doua ingrediente apoi aplica pe fata masand usor cu buricele degetelor. Lasa sa actioneze aceasta masca pret de jumatate de ora, apoi clateste-te cu apa calduta. Repeta tratamentul la 2-3 zile si vei observa ca in cateva saptamani tenul acneic este doar o amintire urata.

Pentru toate aceste retete foloseste laptisorul de matca crud ApiLand. Doar asa poti avea certitudinea unui produs 100% pur, care are statutul de produs ecologic si produs natural.

Sursa foto: hepta.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului