Frumusete & Ingrijire

#ingreijire ten #ten

10 exercitii faciale pentru un ten sanatos si ferm

Primele semne vizibile ale imbatranirii sunt ridurile si acel aspect de piele lasata, lipsita de vitalitate. Elasticitatea pielii si conturul fetei depind foarte mult de tonifierea muschilor si, chiar daca nu ai crede, acestia au nevoie de exercitii zilnice la fel ca si restul corpului.

 

Fata noastra are peste 50 de muschi diferiti si o multime dintre acestia sunt foarte rar folositi. Astfel, prin efectuarea unor exercitii simple, dar regulate, vei reusi sa stimulezi circulatia sangelui catre toate zonele fetei, rezultand un ten luminos si sanatos.

Ingrijirea tenului nu mai inseamna doar aplicarea unor creme si tratamente, ci reprezinta un intreg proces compus din alimentatie corecta, bogata in colagen, suplimentarea dietei cu vitamine si minerale si, desigur, efectuarea frecventa a unor exercitii de subtiere si tonifiere a fetei. Cu ajutorul acestora, fluxul sanguin va fi imbunatatit, pielea ta primind toti nutrientii necesari pentru a stimula regenerarea celulelor si pentru a preveni aparitia ridurilor.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa-ti incalzesti muschii fetei. Cea mai simpla metoda este sa incepi sa faci vocalize si sa spui A, E, I, O, U. Cu cat vei spune mai repede si mai accentuat, cu atat vei simti cum fata ta se incalzeste. Apoi, poti face cateva exercitii simple, dar care in timp vor da un tonus incredibil tenului tau.

  1. Ridica sprancenele cat mai sus si incearca sa le mentii pret de 10 secunde. Repeta acest exercitiu de 10 ori pentru a reduce ridurile de pe frunte, dar si pentru a preveni caderea pleoapelor.
  2. Cu ajutorul degetelor aratatoare formeaza cercuri in jurul ochilor. Realizeaza 10 astfel de miscari circulare si repeta de 3 ori. Vei reusi astfel sa tonifiezi pielea si sa reduci cutele din jurul ochilor.
  3. Deschide gura cat mai larg, scoate limba in afara cat de mult poti si mentine timp de 5 secunde. Repeta de cateva ori. Cu un astfel de exercitiu vei obtine o reducere a ridurilor din jurul gurii.
  4. Cu ajutorul celor trei degete mijlocii de la mana, apasa usor pe obraji in timp ce zambesti cat mai larg cu putinta, cat sa opui rezistenta degetelor.
  5. Misca nasul cat mai in stanga si apoi cat mai in dreapta. Repeta de 10 ori. De asemenea, cu degetele aratatoare, flancheaza nara stanga si dreapta si realizeaza miscari repetate spre urechi, traversand obrajii.
  6. Ridica sprancenele cat mai sus, deschide ochii cat mai larg si incrunta-te in acelasi timp. Incearca sa mentii pozitia pret de cateva secunde.
  7. Tuguie cat mai mult buzele in forma literei „O”, apoi zambeste larg. Repeta miscarea de aproximativ 10 ori. In timp, acest exercitiu te va ajuta sa elimini ridurile din jurul gurii.
  8. Asaza-te pe un scaun, stai cat poti de dreapta, lasa capul pe spate si priveste spre tavan. Tuguie din nou buzele. Acest exercitiu iti stimuleaza muschii gatului si te ajuta sa scapi de inestetica gusa.
  9. Pune ambele maini pe frunte, cu palmele spre interior si intinde pielea inspre exterior. In afara de faptul ca vor ajuta muschii fetei, aceste miscari te vor relaxa extraordinar, mai ales daca vei folosi si un ser special pentru fata.
  10. Inspira, apoi umple-ti obrajii cu aer. Apasa usor pe ei cu varfurile degetelor. Incearca sa mentii aceasta presiune timp de 10 secunde si elibereaza incet aerul.

In plus, pentru un ten tanar si plin de vitalitate, spala-te pe fata in mod regulat pentru a elimina impuritatile si apeleaza la o exfoliere blanda. Iti poti crea exfoliantul acasa sau poti opta pentru un produs cosmetic din magazinele de specialitate. De asemenea, zambeste cat mai des pentru ca rasul are capacitatea de a pune in miscare toti muschii fetei, te relaxeaza si te ajuta sa scapi de stres.

De asemenea, foloseste mereu produse care contin protectie solara, de la creme pana la fond de ten. Soarele poate deteriora pielea si o va face sa aiba un aspect imbatranit si uscat. Si, hidrateaza-te. Apa este esentiala atat pentru piele, cat si pentru o buna functionare a organismului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare