Fructe

#citrice #fructe #banane #lamai #portocale

Utilizari neobisnuite pentru cojile de fructe

Cel mai adesea, de fiecare data cand mananci o banana arunci imediat coaja la cosul de gunoi. Insa este bine sa stii ca aceasta are mai multe intrebuintari , una dintre ele fiind aceea ca este un ingredient bun pentru compost. Nu te grabi sa arunci la gunoi coaja, semintele sau pielita fructelor pentru ca acestea pot avea diverse utilizari in casa si gradina ta. Iata cateva dintre ele:


1 Portocale


Una dintre intrebuintarile cunoscute ale cojilor de portocale uscate este aceea ca sunt folosite pentru a inmiresma casa.

Astfel, cojile de portocale uscate pot fi asezate in boluri in mai multe zone ale casei sau direct pe calorifer pentru a raspandi un miros placut. De asemenea, aseaza cateva coji de portocale in galeata de gunoi inainte de a pune un sac peste ele pentru a indeparta mirosul neplacut.

O alta utilizare mai putin cunoscuta a cojilor de portocale este aceea ca pot inlocui hartia pentru aprins focul. Astfel, cojile uscate de portocale pot fi folosite pentru aprinderea focului intrucat contin uleiuri inflamabile ce ard pentru multa vreme.
 

2 Alune


Aduna cojile de alune intr-o punga si foloseste-le tot pentru a aprinde focul atunci cand vrei sa faci un gratar, in loc de carbune.

Pentru a se aprinde mai repede stropeste-le cu o solutie formata din detergent de vase si apa, lasa-le sa se usuce, dupa care imprastie un praf de bicarbonat peste ele.

Vei observa ca acestea se vor dovedi la fel de eficiente ca bucatile de carbune, fiind mult mai prietenoase cu mediul inconjurator.


3 Banane


Cu ajutorul cojilor de banana poti curata si lustrui argintaria si pantofii din piele.Sterge apoi urmele lasate cu o carpa moale.

De asemenea, cojile de banane pot fi folosite pentru a sterge frunzele plantelor de apartament. Vei observa ca, tratate astfel, frunzele vor capata un luciu aparte.


4 Struguri


Multe persoane consuma strugurii fara pielita. Daca te numeri printre aceste persoane, in loc sa arunci pielitele strugurilor, pune-le la uscat in cuptor la o temperaratura foarte mica.

Ulterior poti folosi pielitele uscate in salate sau pentru a aromatiza ceaiurile.
 

5 Lamaie


Cojile de lamaie date pe razatoare pot fi folosite pentru aromatizarea prajiturilor insa nu multe persoane stiu ca acestea pot fi folosite pentru usurarea durerilor de articulatii si calmarea nervilor.

Uleiurile volatile care se gasesc in coaja de lamaie ajuta la relaxarea vaselor de sange si au efect anti-inflamator .

Astfel, coaja de lamaie data pe razatoare poate fi folosita pentru a infasura zonele dureroase ale corpului.


6 Pepene


Taie pepenele in doua, scoate-i pulpa si foloseste coaja pe post de bol pentru salata de fructe .

Aceasta solutie simpla se va dovedi de efect mai ales in cazul petrecerilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare