Fructe

#pomi #nuc #copac

Nucul, copacul pe care sa nu-l tai niciodata. Ce patesc cei care fac acest lucru

Stiai ca nu trebuie sa tai niciodata un nuc? Si nu pentru ca ar purta ghinion acest lucru, sau pentru ca este pacat sa tai orice copac, mai ales in conditiile in care copacii sunt tot mai rari in zilele noastre, ci pentru ca nucii sunt ocrotiti prin lege.

Chiar daca nucul respetiv se afla in propria ta curte, ai nevoie de autorizatie de la autoritati pentru taierea acestuia. In caz contrar, risti amenzi de pana la 10.000 de lei.

Regula este valabila indiferent daca cetatenii vor sa taie un singur pom din aceasta specie sau mai multi, chiar daca este vorba de propria curte, scrie avocatnet.ro.

De ce nu poti taia nucul fara autorizatie, chiar daca este in propria curte

Nucul este o specie de pom protejata de lege. Prin urmare, fie ca esti o persoana fizica sau juridica si ai un nuc pe proprietate, pe care doresti sa-l tai, este important sa obtii o autorizatie. Iar pentru a obtine autorizatia, este important ca nucul sa indeplineasca anumite conditii pentru a putea fi taiat. In lipsa autorizatiei, sau daca aceasta nu este acordata, dar persoana taie pomul, amenzile sunt usturatoare si ajung pana la 10.000 de lei.

Cultura nucului din categoria pomi razleti (adica situati la distanta unii de altii) este reglementata in mod special de Legea pomiculturii nr. 348/2003. Potrivit acestui act normativ, taierea nucilor razleti, indiferent de proprietar, se face in baza unei autorizatii.

Indiferent de sistemul de cultura despre care este vorba (extensiv, intensiv, superintensiv sau pomi razleti), actul normativ stabileste ca taierea nucilor in lipsa autorizatiei poate fi sanctionata de autoritati cu amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului