Fructe

#gradinarit iulie #ingrijire pomi fructiferi #gradina #pomi fructiferi #activitati gradinarit iulie

Nu neglija pomii fructiferi in luna iulie

In luna iulie, multi dintre pomii fructiferi dau roade, moment in care gradinarii au tendinta de a-i neglija. Aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care le pot face, daca isi doresc roade bogate.

Iulie este luna in care fructele bine coapte cad prada insectelor si pasarilor, care pot afecta recolte intregi. Iata cum trebuie sa ingrijesti pomii fructiferi in luna iulie!

Protejeaza pomii de pasari

Pasari precum vrabii, grauri sau ciori isi vor face rapid prezenta in gradina ta odata ce fructele se coc. De aceea este important sa protejezi pomii cu plase speciale ce se pun in jurul acestora sau sa amplasezi sperietori in jurul pomilor.

Nu uita sa uzi pomii

Luna iulie este, de cele mai multe ori, o luna secetoasa, lipsita de ploi. Asadar nu uita sa uzi pomii fructiferi in perioadele in care ploile lipsesc cu desavarsire. Acorda o atentie deosebita, in special pomilor tineri, care au radacini scurte si raman rapid fara resurse de apa.

Tunde crengile uscate sau bolnave

Tunderea pomilor se face primavara si/sau toamna, insa chiar si asa, trebuie sa actionezi rapid in momentul in care observi ca anumite crengi au fost afectate de boli, pentru a preveni raspandirea acestora. Totodata, este indicat sa tai si crengile uscate, pentru a aerisi coroana si pentru a le permite crengilor tinere sa se devolte.

Propteste crengile incarcate de fructe

Crengile incarcate cu fructe pot deveni foarte grele si se pot rupe. De aceea este indicat sa le sustii cu ajutorul unor suporti de lemn, in forma de "Y". Cel mai mult au de suferit prunii, caisii sau merii.

Culege periodic fructele

Fructele nu se coc toate odata, asadar culege-le periodic pe cele coapte si lasa-le pe cele crude sa ajunga la maturitate. Daca lasi fructele copate in pom, risti ca acestea sa se strice, raspandind spori de mucegai si daunatori specifici si fructelor din jur.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului