Fructe

#curiozitati #desert #capsuni #fructe

Lucruri interesante despre capsuni

Studii recente au concluzionat ca nivelul ridicat de antioxidanti din capsuni poate ajuta la neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi. Mai mult de atat, cercetatorii au declarat ca aceste fructe ajuta organismul sa isi repare tesuturile si diminueaza riscul atacurilor de inima si infarcturilor. Iata cateva lucruri pe care nu le stiai despre capsuni:

1
Aceste fructe au fost asociate de-a lungul timpului cu dragostea.

Mai mult de atat, se spune ca atunci cand doua persoane de sex opus impart o capsuna lipita de alta se vor indragosti in curand.


2 Un studiu recent a concluzionat ca persoanele carora le plac aceste fructe sunt foarte sociabile, amuzante si iubitoare in timp ce indivizii care urasc aceste fructe sunt morocanosi si introvertiti.


3 In vremurile medievale aceste fructe erau oferite ca dar si simbolizau pacea si prosperitatea.

4
Francezii cred ca aceste fructe au un efect afrodiziac . Pe vremuri, la nuntile din Franta, insurateii consumau capsuni cu zahar si smantana inainte de noaptea nuntii.


5 Capsunile sunt fructele preferate ale copiilor de pana in 10 ani, a concluzionat un studiu recent efectuat in SUA.


6 Capsunile sunt singurele fruce ce au semintele la exterior. O singura capsuna are circa 200 de seminte pe suprafata ei.


7 Capsunile sunt primele fructe care apar primavara.


8 Capsunile pot produce urticarie persoanelor alergice. Poti sa verifici daca esti alergic la capsuni consumand dimineata, pe stomacul gol, 100 g din aceste fructe.

Daca timp de o ora nu apar semne de urticarie inseamna ca nu esti alergic.


9 Bogate in vitamine din complexul B si in mangan, capsunile au un rol important in functionarea normala a sistemului nervos, fiind indicate in astenii si pentru prevenirea insomniilor.


10 Chiar daca aceste fructe pot fi incluse in diverse salate, aperitive si deserturi, pentru a obtine cat mai multe beneficii de la ele incearca sa le consumi crude.


11 Fructele de capsuni contin oxalati, substante care, in cantitati mari, duc la formarea pietrelor la rinichi si la vezica biliara.

Persoanele care sunt predispuse la aceasta afectiune trebuie sa consume cu masura aceste fructe.

12
Nu spala capsunile inainte sa le introduci in frigider. Expunerea la umezeala si frig determina aparitia mucegaiului.

Este bine sa stii ca fructele se pastreaza mai bine daca nu le rupi codita si frunzulitele pana in momentul in care le consumi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului