Fructe

#copac #arbore #fructe #jabuticaba #arborele de struguri

Jabuticaba, copacul cu fructe pe trunchi

Jabuticaba sau "arborele de struguri" este unul dintre cei mai neobisnuiti copaci din lume, deoarece fructele sale cresc direct pe crengi si pe trunchi.


Jabuticaba este un copac exotic care creste in tarile sud-americane precum Brazilia, Paraguay si Argentina. Datorita aspectului neobisnuit si interesant, Jabuticaba este folosit in designul gradinilor exotice.

Caracteristicile "arborelui de struguri"

Jabuticaba poate atinge o inaltime cuprinsa intre 3 si 8 metri. Crengile acestui arbore sunt foarte dese, iar fructele au culoarea rosu inchis spre violet si sunt foarte dulci. Miezul fructului este alb, semitransparent. Fructele "arborelui de struguri" pot fi consumate in stare naturala sau pot sta la baza prepararii de gemuri, prajituri sau jeleuri. De asemenea, pot fi folosite si la prepararea unor bauturi, precum vinul sau difetite tipuri de lichior.

In cazul in care zona in care se afla copacul este irigata corespunzator, Jabuticaba va avea fructe pe tot parcursul anului. Fructele sunt foarte perisabile, ele rezista doar trei zile dupa ce sunt culese din copac, dupa care intra in fermentatie. Tocmai din acest motiv, in Europa nu se comercializeaza fructe de Jabuticaba, exportul lor fiind problematic.


Conditii de mediu pentru "arborele de struguri"

Jabuticaba este un arbore care se adapteaza usor la conditiile de mediu. Intrucat are o crestere lenta, se dezvolta mai bine pe solurile usor acide, umede, dar se poate adapta si pe solurile de tip alcalin cu conditia ca acestea sa fie ingrijite si bine irigate. Arborele Jabuticaba are nevoie de 100 de ani pentru a ajuge la maturitate.


Efectele benefice ale "arborelui de struguri" pentru organismul uman

Fructele arborelui Jabuticaba au proprietati curative. Pielitele uscate ale fructelor pot fi folosite pentru tratarea astmului si a diareei. Cercetatorii au descoperit ca aceste fructe pot fi folosite in lupta impotriva cancerului, datorita unor compusi din structura lor. Solutia obtinuta prin fierberea fructelor este utila in gargarele contra amigdalitei.



Sursa foto: acidcow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului