Fructe

#cultivare coacaz #coacaz #fructe

Fructe proaspete la tine in casa: cum cultivi coacaze in ghiveci

Cand anumite fructe scumpe, cum ar fi coacazele, incep sa iti decimeze constant bugetul de cheltuieli nu ar strica sa te gandesti sa incepi cultivarea lor in casa, in loc sa le tot cumperi din piata sau hypermarket.

Sa iti culegi coacazele direct din arbustul crescut in casa nu este un vis imposibil, asa cum ai fi tentat sa crezi, ba poate fi chiar o sarcina relativ usoara daca urmezi intocmai pasii de mai jos.

Alege ghiveciul potrivit

De la inceput ar trebui sa stii ca un arbust de coacaz are nevoie de spatiu in care sa isi dezvolte radacinile, precum si de un sol cu aciditate crescuta.

Asa ca, primul drum il vei face direct la un magazin de casa si gradina pentru a alege un ghiveci de cel putin 40 cm inaltime, cu diametru larg si un sac cu pamant de flori potrivit pentru acest tip de arbust.

Alege puietul

Apoi va trebui sa selectezi puietul de coacaz pe care sa il plantezi in casa ta. Nu are sens sa incerci tot felul de experimente pretentioase, cata vreme puietii de coacaz se gasesc deja in magazine.

Cumpara doi, sadeste-i in ghiveci si pozitioneaza puietii in plina bataie a soarelui. Recolta va fi mult mai bogata, procesul de polenizare fiind amplificat.

Uda-l constant

Pentru a te alimenta din plin cu delicioasele fructe va trebui sa ai grija sa uzi constant planta din ghiveci. Verfica la cateva zile daca solul de deasupra este umed sau nu si stropeste-l in cazul in care constati ca s-a uscat.

Pazeste-ti recolta

In cazul in care ai pozitionat ghiveciul pe o terasa exterioara sau chiar in curtea casei, asteapta-te ca pretioasa recolta de fructe sa trezeasca interesul unor hoti surprinzatori.

Pasarile adora, de semenea, coacazele, asa ca fructele pe care le cultivi vor trebui protejate de atacul hotilor inaripati. Foloseste in acest sens o plasa de protectie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului