Fructe

# cultivare arbusti #arbusti fructiferi #arbusti

Cum te imbogatesti peste noapte cultivand arbusti fructiferi?

Plantarea arbustilor fructiferi a devenit un trend din ce in ce mai popular atat printre hobbisti, cat si pentru cei care doresc sa isi mareasca veniturile rapid daca dispun de o suprafata de teren libera. Avand in vedere faptul ca in ultimii ani tot mai multe persoane au ales sa se mute la casa si sa paraseasca marile orase, cat si economia foarte instabila, multi au fost impinsi sa gaseasca surse alternative pentru a-si creste veniturile.

 

Afacerile in agricultura pot aduce venituri substantiale oricarei familii, indiferent de suprafata disponibila, putand alege un soi de arbusti fructiferi sau mai multi pentru a-i planta, nefiind foarte greu de intretinut, mai ales ca internetul este o sursa plina de informatii de unde le pot culege pentru a infiinta o plantatie profitabila. De asemenea, tot mai multe persoane au inceput sa adopte un stil de viata cat mai sanatos, acest lucru fiind influentat in mare parte din cauza dorintei de a-si imbunatati conditia fizica personala si a familiei lor.

Care sunt cei mai profitabili arbusti fructiferi si cum se planteaza? 

In primul rand este recomandat de specialisti ca infiintarea unei culturi de arbusti fructiferi sa fie realizata toamna. Pregatirea terenului este un factor esential, fiind necesara schitarea cu atentie a viitoarei plantatii pentru a asigura acestora locul necesar pentru a se dezvolta, dar si a permite o accesare usoara atunci cand este timpul de cules sau atunci cand sunt necesare interventii de curatare sau stropire. Printre cele mai populare culturi profitabile de arbusti fructiferi sunt urmatoarele:

  • Zmeurul – acesta este cel mai popular soi de arbust fructifer plantat in Romania. Fructele au un gust delicios si au in componenta multe vitamine si minerale, putand fi consumate atat in stare proaspata, cat si procesate sub forma de sosuri, dulceturi si compoturi.
  • Agrisul – este bogat in vitamina C, avand de pana la 15 ori mai mult decat portocalele, fiind o sursa foarte buna pentru cei care doresc un stil de viata mai sanatos. Si acestea pot fi consumate in stare proaspata sau pot fi procesate in diverse forme pentru a le pastra mai mult timp.
  • Afinul – beneficiile acestor fructe sunt cunoscute la nivel mondial, datorita faptului ca sunt o sursa foarte buna de vitamina C, cat si din cauza faptului ca pot reduce riscul de cancer, putand inhiba dezvoltarea acestuia. Se pot vinde in stare proaspata in sezonul lor sau sub forma de dulceata sau siropuri, fiind perfecte pentru scaderea colesterolului, a tensiunii arteriale, tratarea anxietatii si multe altele

In functie de dimensiunea terenului o persoana poate apela si la fonduri nerambursabile pentru un castig mult mai mare, dar si un ajutor de nadejde mai ales in primii ani pana cand arbustii fructiferi vor ajunge la maturitate pentru a atinge potentialul maxim de productie.

Pe langa profitul obtinut in urma vanzari fructelor, antreprenorii pot face si economii serioase datorita faptului ca dispun in mod gratuit de fructele necesare pentru conservele de iarna. Este bine-cunoscut faptul ca fructele au preturi de cele mai multe ori mari, de aceea tot mai multi au ales sa inlocuiasca traditionalele gradini de legume cu arbusti fructiferi pentru a se bucura de un stil de viata sanatos, dar si de un venit deloc de neglijat.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare