Fructe

#fructe #fortare fructe #crestere fructe #proces crestere fructe

Cum sa fortezi fructele sa creasca mai repede

Vrei sa ai fructe proaspete cat mai repede sau tot timpul anului? Exista cateva tehnici simple si foarte rapide care te pot ajuta in acest sens. Desi nu sunt atat de noi, aceste tehnici nu sunt inca foarte cunoscute. Iata cateva trucuri si sfaturi care te pot ajuta sa ai fructe proaspete in cel mai scurt timp:

Planteaza fructele in sera

Una dintre cele mai vechi si populare metode de fortare a cresterii fructelor este sera. Nu trebuie sa ai neaparat o sera profesionala, ci iti poti crea chiar tu una cu ajutorul unor geamuri si cativa suporti. Pentru a creste in conditii optime, fructele au nevoie pe parcursul iernii de incalzire printr-un geam mat. Aceasta caldura blanda va ajuta la cresterea rapida a plantelor. De asemenea, plantele trebuie udate ocazional.

Polenizarea poate fi o problema atunci cand vine vorba despre plantele crescute in sera. Daca lasi insa usile deschise in zilele insorite, cand vremea este blanda, insectele pot intra in sera.

Odata ce fructele incep sa infloreasca, da cu polen artificial pe fiecare floare folosind o pensula moale, o data pe zi. In acest fel, le vei asigura plantelor o polenizare mai buna. Imediat ce fructele incep sa iasa, uda-le constant, apoi lasa solul sa se usuce putin, pentru ajuta ca zaharurile sa se concentreze in fructe.

Curata plantele

Chiar daca sunt crescute in sere, pentru a creste mai repede, fructele au nevoie de o curatare in profunzime. Elimina asadar buruienile perene devreme si acopera solul cu mulci sau compost.

Capsunile, de exemplu, sunt plante care au o durata de viata foarte scurta. Astfel, dupa cresterea fortata acestea trebuie inlocuite cu alte culturi, deoarece nu vor mai avea rezistenta si nici nu vor mai putea fi rodnice. Inlocuirea lor se realizeaza insa foarte rapid, mai ales ca ele se inmultesc destul de repede. Poti folosi intermediari din alte parti ale culturii sau poti sadi altele noi.

In plus, aceasta rotatie te va ajuta sa ai mereu plante rodnice si fructe gustoase si proaspete.

Sursa foto: wallibs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare