Fructe

# fructe balcon # fructe naturale #fructe

Cum poti avea fructe naturale in balconul tau

Vara reprezinta sezonul in care din meniul tau zilnic nu au voie sa lipseasca fructele si legumele. Si ideal ar fi ca aceste produse sa fie cultivate chiar de tine.

Iar pentru asta nu trebuie sa ai vreo gradina imensa. Exista cateva solutii care-ti pot fi la indemana si daca locuiesti in apartament pentru ca sunt anumite fructe sau legume care pot creste si intr-un ghiveci. Iata cateva fructe extraordinare, dar care vor da bine si in al tau balcon. Dezvoltarea acestora este mai lenta si nu se ramifica atat de mult ca si fratii lor naturali.

Prune

Fara indoiala, prunele sunt unele dintre fructele preferate ale romanilor. Asta si pentru ca se cultiva in cantitati mari in tara noastra. Cu toate acestea, pentru cultivarea pe balcon ete recomandat sa alegi doar specii autogame.

Primavara, odata cu taierea dinaintea inmuguririi, viitoarea coroana nu trebuie sa fie mult prea deasa. De asemenea, este bine de stiut ca partile umbrite se dezvolta mai greu si sunt mai predispuse bolilor.

Visine

Chiar si pe o terasa semi-umbroasa, visinul creste frumos. La fel ca in cazul prunului, si pentru visin este important sa alegi un soi autogam.

Acesta produce muguri florali si roade pe crengute de un an. De aceea, toamna, crengile trecute se vor taia pana la noua ramificatie.

Piersici

Dupa cum se stie, piersicul iubeste locurile insorite. Pe timpul iernii, pomisorii se tin in locuri reci, dar ferite de inghet. Primavara, crengile care au rodit in sezonul trecut se taie. O particularitate a piersicilor este faptul ca produc atat crengi roditoare, cat si neroditoare.

Citrice

In ultimii ani, aceste fructe au devenit des intalnite in locuintele romanilor. In ceea ce priveste ingrijirea lor, daca este posibil, scoate-le vara in aer liber.

In schimb, in timpul iernii este obligatoriu sa le readuci in spatii incalzite si cat mai insorite. Pentru a fi productive, citricele trebuie altoite, in caz contrar o eventuala fructificare apare dupa foarte multi ani si de calitate slaba.

Capsunile

Este una dintre cele mai gustoase fructe. Avand un sistem radicular nu foarte extins, capsunile pot fi cultivate in recipiente de mici dimensiuni, singura problema in acest caz fiind necesitatea udarii dese a solului.

Altfel spus, cultiva-le in ghivece sau jardiniere suspendate pentru o expunere cat mai buna la soare si vei avea o recolta bogata si gustoasa! Capsunile coapte trebuie culese imediat , pentru a ajuta planta sa produca noi fructe. Fiind o planta perena, este obligatoriu ca peste iarna ghivecele cu capsuni sa fie depozutate intr-o pivinta sau camara, pentru a le feri de inghet,

Smochinul

Acestea se preteaza bine pentru a fi crescut in ghiveci. Mai mult decat atat, acesta are sanse sa fructifice mai repede decat un smochin crescut in natura, intrucat spatiul limitat avut la dispozitie pentru dezvoltarea radacinilor il determina sa-si concentreze resursele catre partea aeriana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului