Fructe

#amenajarea gradinii # cum cultivi capsuni # capsuni suspendate

Cultiva capsune la tine acasa in cosulete suspendate. Iata cum!

Daca iti doresti propria gradina de fructe si legume, dar nu stai la casa, afla ca ai putea sa o amenajezi chiar pe balcon. In acest sens, te invitam sa descoperi cum poti cultiva capsune aromate in cosuri suspendate!
 
Cosurile suspendate cu capsuni iti ofera o sansa creativa si foarte practica de a creste fructe delicioase si sanatoase la tine acasa, dar si de a oferi balconului un strop de culoare de-a lungul intregii veri. Pentru ca demersul tau de a concepe cateva cosulete in care sa cultivi capsune zemoase sa dea rezultatele scontate, iata ce trebuie sa stii:

Materiale pentru cosurile suspendate cu capsuni

Aduna toate materialele de care ai nevoie pentru cosurile suspendate in care vei cultiva capsune, si anume:

- 3-4 cosuri impletite din lemn (alege dimensiunile pe care le preferi);
- 3-4 lanturi cu zale mici;
- folii de plastic;
- pamant fertil de flori;
- compost;
- 3-4 capsuni.

Cum procedezi

Incepe prin a agata lanturile de marginile cosurilor impletite, stabilind din start dimensiunea pe care doresti sa o aiba: vrei ca noile tale decoratiuni pentru balcon sa fie inegale sau, dimpotriva, preferi simetria perfecta? Decizia iti apartine.

In continuare, tapeteaza fiecare cos impletit cu folie de plastic care va contribui la pastrarea umezelii in interior. Nu uita sa gauresti folia in partea pe care o vei plasa la baza cosului pentru a permite scurgerea apei excesive.

Adauga apoi compost la baza fiecarui cos si, daca ai ales recipientele de dimensiuni generoase, si un strat de pamant pentru flori. La final, cand adaugi capsunii (ideal cu o cantitate generoasa de pamant in jurul radacinilor), lasa un spatiu de aproximativ 2,5 cm pe care apoi sa il poti umple cu inca un strat de compost si de pamant.

Fixeaza bine fiecare planta in cosul ei, dupa care uda din abundenta. Cand isi vor face aparitia capsunele, cosurile tale vor deveni dintr-o data adevarate pete de culoare, cu parfum delicios, de care te vei bucura intreaga vara. Nu uita sa le uzi zilnic in perioadele calduroase si sa adaugi ingrasamant pentru rosii o data la doua saptamani.

Foto: Dorling Kindersley via hgtvgardens.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare