Fructe

#struguri #vita-de-vie

Cele mai gustoase soiuri de vita de vie

Strugurii sunt poate cele mai delicioase fructe ale toamnei, iar in plus sunt extrem de sanatosi si recomandati de catre medici pentru detoxifierea de la inceputul anotimpului. Albi, rose sau negri, strugurii au arome si texturi diferite in functie de soi.  Descopera in continuare care sunt cele mai gustoase soiuri de struguri de masa.


Cardinal


Soiul produs pentru prima oara in California in anul 1963 este unul foarte raspandit in tari precum SUA, Franta, Italia, Bulgaria si Romania . In toate aceste tari, soiul Cardinal este foarte cerut la masa datorita aromei tamaioase. Pulpa strugurilor este suculent-carnoasa, crocanta,  iar in fiecare boaba se afla pana la patru seminte mari.


Regina viilor


Regina viilor este un soi de struguri caracterizat prin boabe mari, ovale,  carnoase, zemoase, cu gust de muscat . Acestea au o nuanta alb-galbuie (usor aramie in partea pe care le-a „batut” soarele) si  coaja subtire. Acest soi de struguri se maturizeaza inca de la inceputul lunii august si fructifica abundent, producand uneori o a doua fructificatie.


Boabele sunt rotund ovale sau ovale, iar pielita, desi densa, este usor de mancat.


Victoria


Strugurii Victoria au fost creati in Romania de catre selectionerul Victoria Lepadatu prin incrucisarea soiurilor Cardinal si Afuz Ali alb, doiul fiind omologat in anul 1978. Acesti struguri sunt unii dintre cei mai de valoare din tara noastra si se impun prin timpurietate, prin aspectul lor uniform, prin productivitatea ridicata, dar si prin gustul lor aromat.


Boabele strugurilor Victoria sunt mari si foarte mari, au o forma oval -alungita si pulpa semicrocanta.


Muscat de Hamburg


Obtinuti prin incrucisarea soiurilor Muscat d'Alexandrie și Trollinger, strugurii sunt mari, ramurosi, cu boabe mari, sferice, usor ovale, de culoare negru-albastrui, crocante si cu gust puternic de muscat.  Strugurii Muscat de Hamburg sunt foarte apreciati in tara noastra si sunt consumati atat la masa cat si sub forma de vin rosu.


Muscat de Adda


Strugurii Muscat de Adda au fost creati din seminte de Muscat de Hamburg rezultate prin autopolenizare si au aparut in tara noastra in anul 1962.  Acestia au boabe mari, cilindro-conice, de culoare neagra-violocee. Pulpa bobului este carnoasa si are un gust slab, usor aromat, de muscat.


ARCADIA


Gustul simplu, dar placut si pulpa crocanta sunt caracteristicile strugurilor Arcadia.  Soiul Arcadia este o combinatie intre soiurile Moldova si Cardinal, iar boabele sale sunt ovale (asemenea unui ou), de culoare alb-verzuie.
In baza indicilor de calitate, soiul Arcadia face parte din cele mai valoroase soiuri de struguri de masa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului