Fructe

#crestere fructe ghiveci #fructe #fructe ghiveci

5 fructe pe care le poti creste in ghiveci

Fructele nu sunt la fel de simplu de crescut in interior precum legumele. Exista insa cateva soiuri de arbori si arbusti fructiferi ce pot fi crescuti cu usurinta in interiorul casei sau chiar in balcon. Iata care sunt cinci dintre cele mai usor de crescut fructe, in ghiveci

Meri

Merii se adapteaza cu usurinta oricarui mediu, asadar pot fi crescuti in interior fara probleme. Asigura-le insa un ghiveci incapator si pamant de gradina amestecat cu turba. Pentru a obtine pomisori de mar in interior trebuie sa aduni semintele de la cateva fructe, sa le lasi la uscat pe un servetel de hartie care sa absoarba umezeala si sa impiedice mucegairea acestora. Adauga-le apoi intr-o punga plina cu muschi si lasa-le la frigider timp de12 saptamani. Dupa aceea scoate semintele din muschi si planteaza-le in ghiveci. Pe masura ce merii incap sa creasca va trebui sa-i raresti si sa schimbi ghiveciul in care cresc cu unul mai incapator. Nu tine mai mult de un pom intr-un ghiveci.

Citrice

Citricele se numara si ele printre cel mai usor de crescut fructe in giveci. Fie ca alegi sa plantezi semintele pentru a obtine pomisorii, fie ca alegi sa cumperi pomisori care se afla deja in ghivece, trebuie sa stii ca se adapteaza cu usurinta mediului interior. Trebuie sa le asiguri insa suficienta lumina pentru a se dezvolta.

Ananasi

Si ananasul poate fi crescut cu usurinta in ghiveci. Tot ce trebuie sa faci este sa pastrezi capatul acestuia (partea cu frunze) si sa o pui intr-un vas cu apa pentru a incolti. Muta apoi ananasul incoltit in ghiveci si lasa-l sa creasca. In scurt timp te vei putea bucura de un nou fruct.

Capsuni

Si capsunii pot fi crescuti cu usurinta in interiorul casei. Fie ca optezi pentru un arbustii clasici de capsuni sau pentru capsuni atarnatori, acestia pot fi crescuti cu usurinta in ghiveci. Tot ce trebuie sa faci este sa la asiguri un ghiveci incapator si in care sa se dezvolte si sa te asiguri ca au parte de multa lumina, iar soarele poate ajunge cu usurinta la acestea.

Caisi

Exista cateva soiuri de caisi ce poti fi plantati in ghiveci. Este vorba despre soiurile Shipleys, Goldcot sau caisul pitic St Julien. Acesti arbori fructiferi sunt foarte productivi cand sunt crescuti in ghiveci. Asigura-le un sol de gradina simplu, fara compost. Si uda pomii din belsug, avand insa grija sa nu ii ineci. Pozitioneaza-i langa fereastra pentru a avea lumina din plin.

Sursa foto: gardenseason.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare